Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radioham41 - помощник
Здравейте!
Преди известно време зададох въпроси около българските асинхронни генератори тип AG-2 ,произвеждани някога в завод Елма-Троян!
Има ли някой колега ,който притежава такова "чудо" или пък има информация за него?
Всичкото което имам като информация за него е от табелката на машината!
Дано се намери някой който да ми отговори!
moimoimoi - майстор
radioham41 написа:
Здравейте!
Преди известно време зададох въпроси около българските асинхронни генератори тип AG-2 ,произвеждани някога в завод Елма-Троян!
Има ли някой колега ,който притежава такова "чудо" или пък има информация за него?
Всичкото което имам като информация за него е от табелката на машината!
Дано се намери някой който да ми отговори!
и какво по точно питаш? ......"Има ли някой колега,който притежва такова "чудо" ......."
питай какво по точно те интерисува
radioham41 - помощник
Това което ме интересува за асинхронният генератор AG-2 :
-Кратко описание на машината
-Инструкция за експлоатация
-Възможни повреди

Най вече се нуждая от данни за температурният режим ,т.е. каква е допустимата температура на нагряване на статора при пълен товар?
При мен лятно време регистрирах 63 гр.Ц измерена с дистанционен инфрачервен термометър! С помощта на допълнителен аксиален вентилатор успях да я сваля до 52 гр.Ц!
Интересува ме също така ,кава е зависимоста между тока,напрежението и честотата при различни натоварвания?
При мен се установи ,че за да имам на изхода 220-230 волта е необходимо тока през товара да не надвишава 6 ампера при честота около 54 херца!
Това прави мощност около 1380 волт ампера ,което не кореспондира с обявената мощност 2 квт!
На табелката стойността на проектният ксинус фи е надраскан и не се чете!
Инсталираната кондензаторната батерия във възбуждането е около 90 мкф а на табелката пише 110 мкф!
Механически генератора съм го реконструирал ,като от страна на задвижването съм му добавил вал с лагерен възел и куплирането с двигателя става с помощта на палцев съединител.
Генератора е свален при купуването на агрегата и въобще няма навъртени работни часове !
Ще съм благодарен на всеки ,който може да ми даде информация по интересуващите ме въпроси!

Кольо

Тема "Български асинхронен генератор AG-2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: