• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
torbalan - Дървен философ
имам един стар никополски електромер - от тез черните, дето бяха навсякъде из България...

искам да вържа термопомпата през него... хем ще си задоволя любопитството, хем ще е информация за тези, които се чудят дали да правят или не?

обаче не знам как да го вържа...
Iliev Labs - специалист
Торбалане, на теб ли да обясняваме, че точно тези не са добри за индуктивен товар?
Не се стискай, а взимай един модерен :-D
мхм

виж за това - не бях се замислял...

иначе туке снимката на въпросното чудо на техниката :)[/img]

а любопитството ми не е чак толкова голямо, че да давам пари за нова техника :)

3.3 квт е компресора на термопомпата, така че горе-долу е ясно какво ще изпапа :)
PCL82 - майстор
От ляво надясно:
1.Голяма клема вход фаза
2.Малка клема ползва се за захранване на часовник, взима фаза от входа. С мостче е направена връзка към напреженеовата намотка на ел-мера. Ако това мостче се махне ел-мера спира, без да трябва да се разкача от мрежата.
3. Голяма клема изход фаза
4. Голяма клема вход нула
5 Малка клема управление от часовник. Без напрежение върти на тарифа II. При подаване на фаза превключва на тарифа I.
6 Голяма клема изход нула.

Отделно си оставяш защитния проводник до термопомпата.

Когато през елекромера минават само работната нула и фазата, можеш да ги размениш и електромерът пак ще работи правилно. Това го казвам ако ползваш щепсел-> електромер->монтакт и трижилен кабел.
аз подадох захранването на двете големи клеми от дясната страна...
дали е цъфнал?

естествено видях една голяма искра и бушоните паднаха :)
mirk - майстор
Нищо му няма :lol: тия са идиотоустойчиви. Свържи го както ти е написал PCL82 и ще тръгне. Ето и една картинка която открих за 1 минута с Google за по нагледна представа. Кабелите са свързват само на големите клеми с двойни винтчета.

Прикачен файл

01.jpg
01.jpg (10.32 KиБ) Видяна 7199 пъти
lz1wvm - специалист
....тези не са добри за индуктивен товар?

И механичните,и цифровите отчитат активна енергия.А първичния преобразувател и на двата вида е аналогов.
това да го разбирам като "слагай, слагай, не му мисли"
  • 1
  • 2

Тема "как се връзват старите електромери..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: