Още преди 3 години съм си свъзал 1 реленце паралелно на звънеца, с един нормално отворен контакт, който контакт пък е в паралел с бутона на домофона за отварянето на ел. бравата на входа. Идеята ми беше да не нося със себе си ключ за входната врата, а да си я откючвам сам като си звънкам на моя звънец от долу. Тогава правейки това и през ум не ми минаваше, че бабите на пейката пред входа (които си нямат друга работа освен да зяапат кой какво прави) ще се "светнат" какво правя, и как го правя. Последствията бяха, че почна да ми се звъни от долу от време на време, без никой да ме търси....явно си отварят и други с моята схемка....
Бих могъл да си прекъсна звънеца и готово, - няма и да разбирам, че някой ми ползва схемата. - Но по някой път си ме търсят и мен, и не ми се иска да си прекъсвам звънеца.
Някой има ли идея как мога съвсем просто да кодирам позвъняването от долу така, че да не отваря при обикновенно натискане, а примерно само при определен брой натискания? Или пък брой натискания примерно 1, 2, 3, като втория имулс да е с продължителност на 2 секунди. А 1 и 3 да са кратки?
Бих могъл да си прекъсна звънеца и готово, - няма и да разбирам, че някой ми ползва схемата. - Но по някой път си ме търсят и мен, и не ми се иска да си прекъсвам звънеца.
Някой има ли идея как мога съвсем просто да кодирам позвъняването от долу така, че да не отваря при обикновенно натискане, а примерно само при определен брой натискания? Или пък брой натискания примерно 1, 2, 3, като втория имулс да е с продължителност на 2 секунди. А 1 и 3 да са кратки?