• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Shift - специалист
Здравейте!
Купих си видеорегистратор, който дойде с накрайник за захранване само от гнездо за запалка.Аз като пълен лаик смятах, че като клъцна жицата и подам + и - и нещата ще си се наредят , но ударих на камък. Пущината работи само като е включена в запалката, в противен случай въобще не иска да "запали", т.е. вътре има нещо, което го лъже да тръгне.
На мен обаче някак си не ми се иска постоянно да ми стърчи кабел от запалката и панела да стои отворен /тя е в отделно чекмедже/. Развих накрайника за зареждане на камерата, вътре има само цилиндричен стъклен предпазител.
Мога ли да направя нещо по въпроса? :?
Последна промяна от Shift на пон мар 05, 2018 9:53 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
Можеш да го свържеш на запалката отзат (там където са свързани кабелите към гнездото и). Чак толкова умен не е. Явно си го свързал на неподходящо място, което не е постоянно захранено.
Shift - специалист
Пробвах и това сигурен съм че му подавам правилен + и -.Не тръгва. Зярядното му е малко по-голямо /не като за телефон/, възможно ли е в него да има някаква електроника?

Нещо подобно представлява зарядното -

Изображение
hidrazin - майстор
А видеорегистраторът е марка, модел ... ???
:partyman:
iliya_i - майстор
Това със сигурност не е само букса. А micro-USB предполага видеорегистратора да се захранва с 5V. Но това не пречи, ако можеш да бръкнеш отнякъде вътре в таблото да го захраниш там, без да режеш буксата (преобразувателя!).
hidrazin - майстор
iliya_i написа:
... Но това не пречи, ако можеш да бръкнеш отнякъде вътре в таблото да го захраниш там...
Минало, бешало, свършено ...
Относно бъркането - вече му е бръкнал изотзад. Ама здраво... :-D
:partyman:
shadow__01 - майстор
Подал си му 12V вместо 5V. Виж дали ще заработи при възстановена букса(с конвертор) в запалката и ако заработи ще трябва да черпиш себе си за късмета който си имал. Ако не иска да заработи вече работата става дебела. Не знам дали гаранцията ще покрие щетите.
KingLin - майстор
А провери ли дали пина който е на върха не трябва да е натиснат за да прави контакт? Или не съм разбрал правилно къде му подаваш захранването?
Последна промяна от KingLin на пон мар 05, 2018 10:33 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
Щом захранването му е с Micro USB значи регистратора работи с 5V захранване...т.е това което включваш в запалката си е необходимо..
Shift - специалист
Да, на 5v е, сега видях, 1А... Няма да тръгне вече след като е бил известно време на 12v, така ли... :|
Защото в него има явно микро батерийка, тъй като дава признак че тръгва за момент при натискане на бутона за включване. Не е изпушил явно.
Ако тръгне отново в запалката дали има шанс с DC понжител на напрежение да смъкна от 12в на 5в и да тръгне без оригиналното му зарядно?

П.С. Гаранцията съм я прежалил с рязането още.
  • 1
  • 2

Тема "Задължително захранване от автозапалка-алтернатива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: