Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Йорданка - помощник
Сложихме сензор за стълбищното осветление, но се включва постоянно. Лампата гасне и после пак се включва, а няма какво да го дразни. Настроен е на най-малкото метри да хваща вдижението. Поставен е на стената. Марката на сензоните е Irena. Пише, че са произвени в Турция.
Първо мислихме, че проблема е в сензорите и ги върнахме. Монтирахме нови ,но проблема остана.
Сензорите са 2, за 2 лампи на 2 отделни етажа. Първия се включваше постоянно, както вече описах, а другия изобщо не се включваше. Сега обаче и двата се включват постояноно и лампите светят нон стоп. Няма ден , няма нощ. А би трябвало да разпознават деня и нощта.
Моля да ми погнете! Къде може да сме сгрешили!
evil - специалист
Ако осветителните тела не са с обикновена крушка с нажежаема жичка проблема може да е от това.Тези датчици май зареждат някакво време през товара си или нещо от сорта и се държат странно при наличие на луминесцентни,енергоспестяващи и др.
Йорданка - помощник
Да но лампите са съвсем обикновенни, крушките също!
nivanov - специалист
Силни въздушни потоци покрай сензорите?
RC - специалист
Връщате и тези и вземате следващите.
Ако въпросните "сензори" са комбинирани и със съществуващата инсталация за осветление ( а не са самотоятелни) може да има и проблем с някой бутон за включване на етаж или в апартамент.
Зависи каква е била идеята (и майстора).

П.П. Осветителното тяло включено в изхода няма никакво отношение към проблема.
grants - специалист
намалете им чувствителността.а също така ден-нощ
mladkal - майстор
Имах аналогичен проблем. Светеше постоянно и не се задействаха само от движението ми. Разгледах ги внимателно и установих, че имат два потенциометъра. Първи определя времето през което крушката/лемпата свети. Вторият настройва светла и тъмна част на деннонщието. С малко опити и въртене насам натам го нагласих да свети и през деня и през ноща, но само при наличие на преминаващ човек.
vk - специалист
A защо сложихте сензори за 2 етажа, какво мислите да спестите от това ? Имате ли изчисление ?
evil - специалист
Те вързани ли са в паралел тоест който и от двата да засече да светнат и двете лампи?Някакви комбинации със стълбищен автомат правени ли са?
Йорданка - помощник
Сензорите и лампите към тях са си отделно. Не са свързани с инсталацията. Не са свързани в паралел.
mladkal нашите имат 3 понтециометъра-за разстояните, за продължителността, за ден и нощ. Според теб като искаме да светят само , когато е тъмно и минава някой трябва ли да се настят, когато навън е тъмно и пред сензора има човек. Може да звучи тъпо, но вече опитахме какво ли не!!

Тема "Сензор за стълбищно осветление-помощ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: