Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvk79 - специалист
Интересува ме на колко ампера трябва да бъде настроена термичната защита кк1 от схемата http://www.postimage.org/image.php?v=Pq3fnPtr
при двигател 55 kW
stoy@n - специалист
Зависи на какво напрежение работи мотора....
На табелката на мотора не е ли указан номиналният ток?
55kW/400V ток при пълно натоварване 97А
vvk79 - специалист
да номиналният ток е 98 ампера , а защитата? А и QF1 колко трябва да бъде? Защото се получава така че изключва QF1 a не KK1.
vvk79 - специалист
а ето и конкретната схема http://postimage.org/image/100vx6q6c/
moimoimoi - майстор
от схемата която си дал се вижда че моторната защита е сложена на едната тройка която отива към електродвигателя,т.е. ще мери половината ток -около 49ампера,защитите се настройват 1.1 In,затова може да я сложиш на 50-55ампера
клко ампера е тоя предпазител който изключва?125а?колко време се развърта двигателя,каква е кривата на предпазителя....
stoy@n - специалист
QF1 е общ за М1 и М2 и трябва да бъден настроен(ако има възможност) за общият товар на двата електромотора
vvk79 - специалист
Схемата е оригинална с заводски настройки на машината оест защитите, които си ги пише на схемата. Дадено е да бъде 58 А понеже двигателя работи в триъгълник и тока е с корен от три по малък от номиналния, единият от отговорилите ми харесва че казва че тока трябва да бъде наполовина ама от кой? Аз мисля че от 58, а вие?
Затова и пуснах тази тема за да се убедя кой крив кой прав. Защото както са настроени защитите гарантирано е че изключва QF който съм го увеличил вече два пъти и мисля че съм го направил на 100 А , а тази за двигателя съм я дал на минимум , но съм убеден че обхватът и е голям. Ако разделим 58 на 2 се получава 29 А .Мерил съм тока по време на работа и е към 34-35 А.
stoy@n - специалист
35А е на едната тройка.Като сложиш и от другата стават 70А.Може би на моменти електромотора се натоварва до номиналния си ток..... Забелязвам че L1, L2 и L3 продължават на втора страница.Какви консуматори има още на този QF1 освен М2?
mirk - майстор
Двигателя първоначално тръгва на звезда а после на триъгълник. Защитата монтирана вътре в триъгълника трябва да е настроена на ток In/√3=98/√3=56.6A запас *1.20=67.9А или 71А при коефицент 1.25 например ако пускането е тежко.
moimoimoi - майстор
двигателя е 55 кв,тока е 98 ампера,защитата е на половината ток и за това е зададена да е 58 ампера
главния прекъсвач гледм по схемата че може да се регулира от 80 до 125ампера,слагай го на 125 ампера и няма да имаш проблеми с пускането

Тема "Защита на двигател при превключване звезда триъгълник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: