Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dobcho_vn - специалист
Здравейте, пак съм аз :) Спешно трябва да си набавя добрия стар предшественик на Наредба №3 от 2004 за УЕУЕЛ.Ако някой има излишно издание мога да му предложа да го купя.Друг пък, ако знае къде може да го има в електронен формат да сподели, ако може.
Благодаря предварително.
mirk - майстор
И що ти е, той отдавна не е актуален. Не те знам отде си, но можеш да го намериш като книга в градската библиотека, поне в нашата го имаше на времето. Едва ли ще го намериш в електронен вариант по негово време скенерите бяха рядкост :lol:
PCL82 - майстор
Има я книгата в библиотеката на ТУ-София ако имаш познат студент да ти я вземе да я снимаш.
iavord - специалист
То вече е антика :)
За какво ти е?
99% съм сигурен, че някъде ми се търкаля един ПУЕУ. Като минавам тези дни край баща ми ще го потърся.

Edit: Освен него, ако те интересува трябва да ми се търкалят разни други като ПТЕЕ и др....
dobcho_vn - специалист
Ами може и смешно да звучи, но един колега проектант ми постави въпрос свързан с проектирането на кабелна линия 20 кV.И съответно след два дена ровичкане му дадох отговора както пише в Наредба 3.Той ми отвърна, че ако искам точния отговор то той го пише в стария правилник, а в новия малко разтегливо даден.Че заради това ми е.Искам сам да достигна до същинския отговор.Обаче ми трябва стария правилник.
Благодаря и утре ще отскоча до градската библиотека да видим имат ли го.
GalinBelos - специалист
А би ли споделил какъв е казуса ?
mirk - майстор
Последното му издание мисля че беше от 1981 което е допечатка и корекция на 1980, среща се и 196-и някоя си, който е първоизточника и явно е превод на руския такъв.

Я виж тук тия може да не са замазали нещата http://www.elec.ru/library/direction/pue.html

Тема "Издирване на добрия стар ПУЕП" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: