Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitaka_25 - напреднал
привет
бих желал да запитам някой от по запознатите колеги с ел-а имам следния проблем с горе посочения генератор който е 650 ватов купувал съм го преди около 2 години/изтекла гаранция/ ползван 2-3 пъти последно преди повече от година тогава си работеше нормално сега го заредих с бензин запали без проблеми прави ток но тока е слаб около 150-160 волта дори и като му подам ръчно газ волтажа не се повишава та мисълта ми е струва дали е голяма повреда - струва ли си да се ремонтира

поздрави
Borizanov - специалист
Моя го направи въщото но беше в гаранция и го оправиха. Не му подавай ръчно газ - точно така си го прецакал. Прецаква се едно кондензаторче, не е сериозно стига да има кой да ти го смени. Генераторчето няма ли автоматичен предпазител при претоварване. Макар че моя се прецака без да съм го претоварвал.
mitaka_25 - напреднал
има предпазител но явно не е сработил а относно газта аз му я подавах след като се беше прецакал за проба за да видя дали ще се
увеличи волтажа
stefan_gb - специалист
Вижте как се реголира възбуждането и дали има проблем там.
stefan_mil4ev - специалист
на моя генератор беше станало така и той е същата марка. Беше в гаранция и го оправиха, но идея си нямам какво му се беше случило.
lecki - специалист
Първо се гледат оборотите дали са колкото трябва -
пише го в инструкциите и трябва да бъдат не повече от +/- 5% от номиналните,
недовъзбуждането (по-ниско напрежение) може да бъде от по ниски обороти,
ако са добре значи във възбуждането е проблема. :cool:
Последна промяна от lecki_old на вт фев 08, 2011 7:55 pm, променено общо 1 път.
боян - специалист
На генераторите оборотите се „регулират“от самия товар тоест той сам си увеличава мощността при по голям товар.А също незнам да се подава ръчно газ това за което си мисля е „смукач“.Ако е имал стар бензин и масло е напълно възможно да прави мизерий от това.Аз имам същия и работи вече 4 година само,че не е Райдер а някаква китайка.За любителски условия е супер......Дай повече инфо за нещо страно което си забелязъл......

Тема "генератор райдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: