• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Трябва ми помощ!Как да сваржа 7-степенен ключ с електрически котлон.
velsi - Почетен майстор
Виж тази тема и статията за бойлера на сайта.
Trifun - специалист
7-степенните ключове не съм ги разучавал :sad: А и честно казано, не ми е попадал такъв под ръка ...
Но ако си снимаш ключа, номерираш клемите, и кажеш на коя степен кои клеми дават "на късо", а също и с колко извода ти е котлона - мисля че ще мога да ти кажа кое къде да свържеш :wink:
Номера е следният :
Като свържеш всичко и след това мериш с мултицет съпротивлението на котлона, като се закачиш на щепсела на печката, трябва съпротивлението да намалява от първа степен на ключа, към последната. Т.е. ако на степен 1 на ключа си измерил примерно 300 ома, на степен 2 трябва да е по-малко, на степен 3 - още по-малко, на степен 4 - още по-малко и така до края. Ако е така, това ти гарантира че всичко е правилно свързано и че всички реотани на котлона са ти изправни.
evil - специалист
освен информацията която иска Trifun за да се даде съвет ще трябва да се знаят и съпротивленията между самите изводи на котлона
Opitah da svarja klucha i mislia che se poluchi.Izpolzvah shema za svarzvane na balgarska plocha.Tazi, koiato imam e germanska.Izmerih saprotivleniata mejdu izvodite na plochata , a sashto i kade , na satvetnata stepen imam "na kaso" i t.n.
Napravih proverka kakto mi kazahte.Saprotivlenieto, izmereno na izvodite na 6tepsela namaliava s uvelichavaneo na stepenite.
Blagodaria vi za saveta.
Bih iskal da popitam, vazmojno li e da dobavia termoregulator za furnata na pechkata.V momenta niamam takav.
Ako e vazmojno bihte li me upatili kakvi elementi/proizvoditel, marka/, triabva da zakupia i kak da gi svarja za da go napravia.

МОЛЯ АВТОРЪТ НА ТОЗИ ПОСТ ДА ГО РЕДАКТИРА НА КИРИЛИЦА ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ЧЕТЕ ОТ ВСИЧКИ !
masteradmin - майстор
Стига бе пич пиши на кирилица :x как се чете това ?
Trifun - специалист
Даам, прав е колегата @evil - съпротивлението на изводите на котлона го бях пропуснал :)
Сега за терморегулатора - ДА, възможно е да се добави, стига да има къде да го закрепиш към корпуса, за да се покаже щифта, на който се надява бакелитовата ръкохватка :) Отиваш в магазина и искаш терморегулатори за фурна - те знаят какво да ти дадат.
Колкото до ел. свързването - тия регулатори имат 2 клеми. Проводниците се присъединяват с кабелни обувки. Откачаш "фазата" от ключа и я закачаш на едната клема на терморегулатора. Другият край на терморегулатора го свързваш там, откъдето си откачил "фазата".
Не трябва да забравяш да мушнеш и самата сонда на терморегулатора ПОД ватата и фолиото, с което е изолирана фурната - т.е. сондата да се допира до стената на фурната, за да може релето да работи правилно.
И да почерпиш по една баница, ей ! :razz: :-D
Разбрах за терморегулатора.След като го монтирам ще ти пиша за резултата.Пак и да се разберем как да те почерпя баница :lol:
Trifun - специалист
Въй, въъъййй ...
Чеки малко, че чак сега "зацепих" ...
В началото ставаше дума да котлон, а аз ти говоря да мушнеш сондата на терморегулатора под ватата на фурната ...
Малииий, колко съм застрелян самооо :sad:
Терморегулатори се слагат на фурните - на котлон до сега не съм виждал ! При котлона къде ще забучиш сондата, която реагира на температурата ??
Аз по навик писах как се монтира и свързва, като подсъзнателно си мислех че става дума за фурна...
Може би щото ми се яде баница, затова... :wink:
velsi - Почетен майстор
Точно де. Човека пита за фурна. Не си в грешка. Латиницата е виновна.
kiko_k14 написа:
Bih iskal da popitam, vazmojno li e da dobavia termoregulator za furnata na pechkata.V momenta niamam takav.
  • 1
  • 2

Тема "свързване на 7-степенен ключ с ел. котлон на готварска печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: