• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mimo73 - напреднал
Здравеите,искам да ви попитам за телевизора ми на вилата,които от известно време на периоди си разваля картината.Екрана става на цветни квадратчета,все едно програмата е кодирана,на моменти по големи или малки.След изклучване и престои понякога се оправя.На двд е пак така,но телетекса пък се вижда нормално.Проблема е 4е тежи 57кг,филипс 32 "е и не влиза в колата ми :)Казаха ми да по4истя със спреи клемите отзад,какво да правя? Благодаря предварително
Последна промяна от mimo73 на вт ное 09, 2010 1:52 pm, променено общо 1 път.
RC - специалист
mimo73 написа:
...Екрана става на цветни квадратчета,все едно програмата е кодирана,на моменти по големи или малки....
Това означава, че става дума за някакъв "100 Hz" телевизор със зачатъци на цифрова обработка на сигнала (Feature box).
Телетекста е нормален тъй като за него си има отделен декодер и неговата обработка "не минава" през "цифрофия блок" откъдето минава видеосигнала.
Така, че направлението е :arrow: сервиз колкото и да не ти е удобно (или нов).
mimo73 - напреднал
да,100херца е,модела е на 4 години,последния от огромните..преди година пак бил станал така,идвал техник и почистил някакви кабели..дали не е само от замърсяване,какво да опитам поне да направя,кои кабел...
kretio74 - специалист
А в сервиза ти казват Цифроф блок което е бол пари и отиваш пак на нов (може и second hand)
mimo73 - напреднал
Значи с почистване няма да стане ли?Да го хвърлям ли?Никои нищо не каза .....
mimo73 - напреднал
ха ха,днес ми се обадиха от сервиза,цифровия блок струвал 800лв..ебаси ужаса,вазможно ли е?
a_anastassov - специалист
mimo73 написа:
цифровия блок струвал 800лв..ебаси ужаса,вазможно ли е?
В България няма невъзможни цени.
vk - специалист
пробвай - да го понапръскаш с контактен спрей (отзад платките), но преди това го изключи от контакта
stefan_gb - специалист
vk написа:
пробвай - да го понапръскаш с контактен спрей (отзад платките), но преди това го изключи от контакта
В никакъв случаи.
mimo73 - напреднал
Добре ,какво да правя,няма ли човек в БГ които да може да поправи самия цифров,нали е от платки и тои?И защо телевизора се оправя на моменти,понякога с часове?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с TV PHILIPS 32PW9520" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: