Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bibiqn - специалист
Някой да знае от къде мога да си купя нагревателната тръбичка за тази кафе машина?Това тръбичката през която се нагрява водата .
http://www.bestpc.lv/bosch-_-tka-6001-p-111350.html
romanpm - майстор
Според мен тази кафемашинка има "набит" в алуминиевия корпус нагревател който не подлежи на смяна , а целия съд :? Провери да не е гръмнал термопредпазител . Съжелявам! :|
bibiqn - специалист
Нагревателя е здрав.Свалял съм цялата тръбичка която е под формата на подкова.Проблема е че има мн котлен камък и не мога да го махна.За това искам да сменя тръбичката.
PCL82 - майстор
Котлен камък се маха с оцет. Трябва малко да постои, да пропие и после се изтърква с груб парцал или домакинска гъба.
bibiqn - специалист
PCL82 написа:
Котлен камък се маха с оцет. Трябва малко да постои, да пропие и после се изтърква с груб парцал или домакинска гъба.
Точно там е проблема.Че тръбичката е под формата на П и камъкът е отвътре на тръбичката.Не може да се бърка с нищо понеже тръбата не е права.
BAlexandrov - специалист
Става и с лимонтозу, защото може да се постигне по-голяма концентрация.
lordmails - специалист
Виж сега аз поправих една подобна като пречуках тръбичката по цялата и дължина няколко пъти с риск да се счупи, но се получи.Вече цяла година работи без проблеми но се почиства всяка седмица с оцет. Дано и твоята стане . Успех
bibiqn - специалист
Направих смес очет и лимонтозу и като го прекарах няколко пъти май нещата се оправиха.Вече тече почти както течеше като нова.Благодаря на всички за съветите. :-D

Тема "Нагревател за кафе машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: