• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kostabosta - помощник
Здравейте,

Имам огромен проблем с незадействане на автоматичен бушон.
Конфигурацията е следната:
За главен бушон на таблото във входа на блока е поставен 63А бушон. В апартамента всичките ни бушони са автоматични (плоски).
Един от тях служи за главен, който е 50А. т.е. всички други бушони са вързани последователно на него. Това са бушони на осветление, контакти и т.н. плюс 50А бушон, към който е вързан проточен бойлер 12кВ. Линията от таблото до апартамента е 10 квадрата.

Защо е направена тази система?
Ако проточния бойлер е пуснат заедно с мощни консуматори (печка, климатик и т.н.), винаги гори главния бушон на таблото във входа на блока. Това е причината поради която направихме горната конфигурация, с идеята да не се сменя постоянно главния бушон на таблото във входа, а да пада главния такъв във апартамента. Случва се по някога да се заблудим и да пуснем бойлера заедно с мощен консуматор.
В началото тази конфигурация работеше по очаквания начин, т.е. при претоварване падаше главния бушон в апартамента, който е 50А (50А<63А, нали?).

От известно време насам обаче тази конфигурация не работи по очаквания начин, т.е. при претоварване гори направо бушона който е 63А (с обикновен патрон), а този 50А (автоматичен) си остава вдигнат.

Моля за помощ за да възстановя исканата функционалност на конфигурацията.
Junak - майстор
А сега се опитай да разбереш и каква "крива" имат посочените предпазители. Защото може там да е проблема
petkomz - специалист
Смени 50 амперовите с бързодействащи. Неудобството е че са със стопяема вложка.
http://www.rittbul.bg/eti/uq-zashhita-z ... ovodnitsi/
moimoimoi - майстор
огледайте основата и капачката за нагоряло,от това може предпазителя да прегрява и изгаря.
а затягате ли добре капачката?
като сменяте изгорелия предпазител по металните му части има ли посиняване или промяна на цвета?
valentino76bs - майстор
Прикачен файл:
DSC_0002.jpg
:shock:беше червен на цвят,като го извадих
hidrazin - майстор
Ти да не си отворил завод за порцеланови изделия? :-D
Докато беше червен можеше да си го огънеш в някаква фигурка.
:partyman:
kozl - майстор
Като за начало смяна на основа. :?
kostabosta - помощник
moimoimoi написа:
огледайте основата и капачката за нагоряло,от това може предпазителя да прегрява и изгаря.
а затягате ли добре капачката?
като сменяте изгорелия предпазител по металните му части има ли посиняване или промяна на цвета?
Когато се случи за първи път да прегрее предпазителя, полвината предпазител беше стопен. Тогава смених цялата конструкция на главния бушон на главното табло във входа.
Капачката винаги я затагям колкото е възможно повече.
Да, по металните части винаги има промяна на цвета, най-вече посиняване.
Трябва да проверя основата на бушона, но мисля че е почернял, винаги го гледам когато сменям бушона. Ако е нагоряло трябва да го почистя май. :? Но под напрежение 220V как се чисти? :? Не мога да спра тока на целия вход, я! Или пък това да го направя в 3 сутринта. :-D
kostabosta - помощник
valentino76bs написа:
Прикачен файл:
DSC_0002.jpg
:shock:беше червен на цвят,като го извадих
Това е нищо! Когато се случи за първи път, половината патрон беше стопен, но след това смених изцяло предпазителя, основа и капачка. а капачката съм я сменил още няколко пъти.
petkomz - специалист
Смени и магазина за предпазители! Тая керамика така да се огъне, да знаеш че през предпазителя е минавал ток доста повече от 63 А и то за не малко време!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Проблем с автоматичен бушон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: