• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички.
Искам да попитам за един проблем с моите новогодишни лампички.Те са най обикновени с четири цвята
от тези за елхата.Първо спряха да свтят сините ,ако това има значение , а после отказаха и червените.
Къде да търся проблема ,при положение че те не са свързани последователно и едва ли е изгоряла крушка???
ArturDent - Почти Безобиден
В кабелчетата, които влизат в кутийката. Там се скапват.
Внимавай тия които идват от захранването да не се прецакат, че -- пуф!
kireto1 - специалист
С захранващите кабели стана пуф,но нищо фрапиращо не стана.запоих ги на ново и си работеха нормално
moimoimoi - майстор
тия коледни лампички ,особено китайските са са определено опасни,скоро в един магазин гледам табела до коледната украса-внимание коледната украса/разбирайте лампичките/ са лесно запалими.
чудя се как вносителя взима сертификати за качество,след като са толкова пожароопасни :?
tysonlkr - специалист
Аз имам абсолютно същият проблем само че с другите два цвята. Първо зелените ми отказаха след това и жълтите :lol:
kireto1 откри ли проблема и успя ли да го отстраниш, да се опитам да поправя и аз мойте.
iavord - специалист
Мисля, че крушките на тия са последователно навързани и ако изгори една - всичките спират.
kireto1 - специалист
iavord написа:
Мисля, че крушките на тия са последователно навързани и ако изгори една - всичките спират.
Не е така колега ,защото аз имам още едни и при тях има доста изгорели лампички и то от различен цвят,ама всички здрави си работят
Osiris - специалист
за 8 лева не си струва да ги ремонтираш :?
Ники274 - специалист
iavord написа:
И аз така мисля ;)
mladkal - майстор
iavord написа:
+1

аз без да искам настъпих една (мисля жълта беше) и всички от тази цветна група спряха да светят.
Отделен е момента, че жичките са калпави и се прекъсват в кутийката, където влизат.Много сатънки и често докато ги окичиш и вече са се бъгнали...
Освен, че са пожароопасни са изработени с презумцията за консуматив, а не за дълготраен актив.
В ред на мисли се замислям в едни малко финансови по-добри времена да изработя нещо сигурно, и не тъй пожароопасно с LED....
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с новогодишни лампички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: