Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте имам следниа проглем с мултицет MASTECH MS-8221C не измерва коректно омическо и диод. Имам съмнение че по погрешка съм пуснал около 5v= врежим омическо или зумер.
Бихте ли ми помогнали със схема,съвет или сервиз за раиона Шумен , Варна . БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО .
mirk - майстор
Едвали с 5волта си ги прецакал, един подобен ми издържа на две фази 380 изпищя му зумера, но после се оправи и все още мери добре.
Пробвай първо да смениш батерията че ако е много стара с минала дата написана на нея се шашкат и си мерят каквото си искат. Едни клещи от същата марка ме учудваха доста време с показанията си докато не смених батерията им с нова и качественна.
Колкото за ремонт при цена на уреда 30-40лв просто не си струва.
Ники274 - специалист
И моя като му си отива батерията почва да показва неточни стойности като меря съпротивление.Иначе на омметър съм го свързвал в контакта и зумера почва да пищи особено за да ми индикира,че въпросното мерене е под напрежение>Явно уреда ми не му пука,че има напрежение :lol:
kuger - майстор
Хе,хе, моят като му умря батерията ми показа 310v в домашна мрежа/монофазно/.
petromaniq - специалист
Абе вашите уреди нямат ли индикация за изтощена батерия ?
Първото за което се сетих бе да сменя батерията но се не се получи.
darken_nz - специалист
Възможно е превключвателят да прави проблем.
Всъщност най-честата болка е тази и понякога се оправя, а понякога - не.
После да се види въпросните накрайници (''пипала'') дали са изправни, да няма някъде хлабава връзка.
Разбира се има и други причини, но си заслужава да се обърне внимание на тези неща.
Последна промяна от darken_nz на ср дек 22, 2010 9:27 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Ето ти схемата, почвай да му търсиш болката :-D
Изображение
kuger - майстор
[quote="petromaniq"]Абе вашите уреди нямат ли индикация за изтощена батерия ?[/quote
Има си ,обаче изглежда беше в отпуск.
mirk - майстор
Не си струва инвестицията повече от една батерия, ако нещо се е прецакал си вземи нов.

Тема "мултицет MS-8221 С" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: