• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, форумци.
Търся си LED луни за монтаж в мебели. Имате ли идея откъде мога да си купя такива. става въпрос за магазини в София. Има ли нещо съществено, с което трябва да се съобразя?! Помогнете моля, защото съм се видяла в чудо... Благодаря на всички отговорили [/img]
:? Или такова нещо просто няма. търсих с търсачката, четох назад темите за лунички - но ни грам информация точно за този тип осветление
velsi - Почетен майстор
Възможно е и да няма. Всъщност какво прави различни луничките за мебели и тези за таван? Сещам се за две насоки: разлика в размерите и разлика в нагряването. Предполага се, че при мебелите прекомерно нагряване не е желателно. При LED луничките нагряване няма. Размерите могат да бъдат всякакви. Значи просто обикаляш магазините, избираш си каквото ти харесва и си го вграждаш в мебелите.
Мерси за разсъжденията :) Ще пообиколя разни магазини. Чувала съм и за светодиодни ленти в краен случай.
Купих такива луни оня ден и ще се опитам да обясня къде се намира магазинът.
След Халите се трагва посока гарата. Не на първата пряка, където вървят трамваите, ами на втората се свива на ляво.
Продължаваш до пазара. На ъгъла има един магазин всичко по левче. Там се завива на дясно и се продължава до първия безистен. Вътре има няколко магазинчета едното от тях е за електронни елементи и там ще намериш това което търсиш

Поздрави!
Wishmaster-ruse - специалист
inini написа:
:? Или такова нещо просто няма. търсих с търсачката, четох назад темите за лунички - но ни грам информация точно за този тип осветление
Оооо има и още как.Зависи каде търсиш но са скъпички а и нали все пак сме в направи си сам(форум)просто попитай и ще ти кажем как да си ги направиш. :cool:

Прикачен файл

Lunichka.gif
Луничка
Lunichka.gif (159.48 KиБ) Видяна 6143 пъти
Justy - майстор
Wishmaster-ruse написа:
inini написа:
Оооо има и още как.Зависи каде търсиш но са скъпички а и нали все пак сме в направи си сам(форум)просто попитай и ще ти кажем как да си ги направиш. :cool:
Какви светодиоди се използват - корпуси и рефлектори - колкото искаш :-D
velsi - Почетен майстор
Добре де, аз така и не разбрах по какво се различават луничките за мебели от тези за таван например?
Wishmaster-ruse - специалист
velsi Ами то според мен все тази няма разлика като я купиш луничката каде ще я сложиш на тавана или на шкафа :? . Но се питаше за LED луни които са готини Но си имат плюсове и минуси. По икономично е не грее като печка. Минуси - За нашите условия и финансови възможности идва доста скъпо обаче :cry: при цената на светодиодите. В Русе за 5 ватов бял светодиод с цена 20 евро за брой ми искат 26 евро за брой и време на доставка месец два.
А иначе за мен например е много готино светодиодно осветление дори и на стая. Не е казано че трябва да е светло като ден в стаята. За нас в България е нормално да облещиш три лампи от по 100 вата и да седиш и да си чоплиш носа докато гледаш телевизия и после много ток платих този месец(Пример моите родители)
Знам сега ще ме оборите с лунички НО всичко е до въпрос на вкус и възможности и може би до потребности.
Последна промяна от Wishmaster-ruse на ср фев 07, 2007 11:56 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Ясно. Аз обаче съм виждал халогенни лунички вградени в мебели. Те еднакви ли са с тези по таваните или се различават с нещо?
  • 1
  • 2

Тема "LED луни за мебели?! Малко помощ може ли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: