Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivoru - специалист
трябва да промуша мостов кабел 2х2,5 през гофрирам маркуч в стената, който е прекаран по ъгъла на стената. чрез вкарване не става, май ъгъла е голям. дали ще стане чрез дърпане с тел или да хващам къртача :shock:
Trifun - специалист
Не че ъгъла е голям, ами много ти е мек ! :razz:
За кабела говоря ... :wink:
Ако тръбата е празна, или поне няма много кабели вътре, с тел трябва да стане. Аз за тази цел използвам парче (3-4м) единичен проводник 4 кв.мм , с изолацията, като двата му края са заголени и обърнати в обратна посока, притиснати с клещите. В единият край съм оставил малко "ушенце", в което да прекарам кабела, който ще се прокарва.
Номера е да няма никъде ръбчета, които може да попречат при натикването.
Надявам се да не стигнеш до къртача ...
Успех ! :)
hygro - майстор
ivoru написа:
трябва да промуша мостов кабел 2х2,5 през гофрирам маркуч в стената, който е прекаран по ъгъла на стената. чрез вкарване не става, май ъгъла е голям. дали ще стане чрез дърпане с тел или да хващам къртача :shock:
Още един трик: ако телта не може да вземе завоя и с бутане не можеш да я вкараш, можеш да я издърпаш с рибарски кевларен повод. За да вкараш кевлара, вържи за него парчеце от коркова тапа и с прахосмукачка го смукни от другия край на маркуча.
Тани - модератор
Точно вчера гледах инструмент за прекарване на кабели през гофре. Не си спомням обаче дали в Практикер или в Мосю Бриголаж . Представляваше нещо подобно на корда но от порядъка на 5-6 милиметра дебела с 15-20 см. пружина отпред която започва с заоблена метална част , която да "взима завоите" по-лесно :o . "Кордата" разбира се завършва с ухо през което да мине кабела . Цената беше около 12 лева . Сам прецени дали си заслужава или е по-добре с къртача :-D
Значи иди в магазин за ел.части и питай за жило за прекарване на кабели.Аз лично имам такова и варши работа.Цените варират в зависимост от дължината му,горе-долу около левчи метар.
ivoru - специалист
Тани, гледах ги тия, ама не си заслужават парите. и ухото им е малко. ще пробвам с тел, гофрето е празно в момента и се надявам да стане.
докера - специалист
Ако имаш откъде да намериш , много лесно става със заварочна тел за СО апарат /тази с червеникавото покритие /. Има една сива , подобна на тинол - не става , чуплива е , щото е куха , с флюс вътре. Подвиваш единия край и буташ - твърда е , леко стоманизирана , и лесно взема завоите :wink: С такава прекарваме снопове кабели през металръкави във фирмата .Обикновената тел е доста мека и може да се нагъне като стигне завоя .

Тема "Промушване на кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: