Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasim - специалист
Здравейте колеги, искам да ви попитам как мога да си пусна винтоверта на адаптор?Имам един 9,6V винтоверт, който е с изхабени батерии и смятам да го направя да работи на адаптор за да мога да си го ползвам в гаража.Има някомко адаптора с изправители на 9V но когато ги премерих с уреда показваха някуде към 12/13V и ме беше страх да пускам винтовера да не му стане нещо.Друго което забравих да кажа, е че предишния собственик на машината е изкорубил едната от батериите, оставил е два елемента вътре в нея и е изкарам кабел за външно захранване.Та въпроса ми е какво да направя за да го подкарам на адаптор трябва ли нещо да препревям, мога ли да го закача към този адаптор, тия 12/13 V нормални ли са или това е напрежение без товар?
ESPACE - майстор
Я снимай адапторите да видим дали въобще ще могат да захранят този винтоверт.
moimoimoi - майстор
тия 12-13 волта са нормални- явно адаптора няма стабилизатор, и кондензатора в изправителя се зарежда до амплитудната сойност на напрежението
въпроса е разискван няколко пъти вече
viewtopic.php?f=11&t=16672&p=150284&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82#p150284

viewtopic.php?f=11&t=23670&p=232910&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82#p232910

общо взето адаптора ти трябва да е по не 150вата
dtmf - специалист
Намери си адапторче с около 10 А изходен ток и си готов ))

Тема "Как да си пусна винтоверта на адаптор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: