Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valmet - специалист
Здравейте колеги!
Лятото направих едно разчистване на таванското помещение и намерих тази джаджа на снимките по-долу.
Моля да ми разясните за какво служи този уред и дали може да се използва за нещо в ежедневието.
Прикачен файл:
DSC03353 (Medium).jpg
DSC03353 (Medium).jpg (70.43 KиБ) Видяна 4703 пъти
Прикачен файл:
DSC03355 (Medium).jpg
DSC03355 (Medium).jpg (79.69 KиБ) Видяна 4703 пъти
Прикачен файл:
DSC03357 (Medium).jpg
DSC03357 (Medium).jpg (68.55 KиБ) Видяна 4703 пъти
Прикачен файл:
DSC03356 (Medium).jpg
DSC03356 (Medium).jpg (57.37 KиБ) Видяна 4703 пъти
Благодаря предварително!

Прикачен файл

DSC03356 (Medium).jpg
DSC03356 (Medium).jpg (57.37 KиБ) Видяна 4703 пъти
mirk - майстор
Задвижка от нещо си. Има и колело за ръчно въртене. Включи мотора и виж какви обороти има на изхода от редуктора и ще си прецениш какво може да моторизираш с него. Например врата за гараж, лебедка и още куп други работи.
Бат Иво - специалист
Явно се касае за Ел.двигател с монтиран на него регулировъчен клапан за ВиК инсталации.-http://board.atlant.ws/promyshlennost/y ... 44010.html
Бат Иво - специалист
Бат Иво написа:
Явно се касае за Ел.двигател с монтиран на него регулировъчен клапан за ВиК инсталации.-http://board.atlant.ws/promyshlennost/y ... 44010.html
http://board.atlant.ws/promyshlennost/y ... 44010.html
Huhavela - специалист
Ел. задвижка за регулатор на дебита за водни и парни инсталации , но доста отдавна не се употребява /поне при нас/ . Работя в ТЕЦ .
moimoimoi - майстор
от това нещо става чудесно задвижване на мелачка за грозде :drinkers:
ESPACE - майстор
moimoimoi написа:
от това нещо става чудесно задвижване на мелачка за грозде :drinkers:
С 40W доста време ще ти трябва да смелиш 100-тина кг.
valmet - специалист
Хм!Ще ме накарате да си направя гараж(понеже нямам),и да взема да правя вино и ракия(понеже не произвеждам). :lol:
Имам 2 бр такива задвижки,така че 100 кг все ще ги смеля.
moimoimoi - майстор
ами то е с редуктор колега ESPACE
мотора е 1400 оборота
ако съотношението е 1:40 , на изхода имаме 35 оборота

съответно мощноста се увеличава с толкова с колкото са намалени оборотите-1:40
т.е. тия 40 вата се увеличават 40 пъти и получаваш 1600 вата +огромен въртящ момент :idea:
ESPACE - майстор
moimoimoi написа:
ами то е с редуктор колега ESPACE
мотора е 1400 оборота
ако съотношението е 1:40 , на изхода имаме 35 оборота
съответно мощноста се увеличава с толкова с колкото са намалени оборотите-1:40
т.е. тия 40 вата се увеличават 40 пъти и получаваш 1600 вата +огромен въртящ момент :idea:
:) Тук имаш 40W консумация, съответно толкова имаш и на изхода на редуктора. В противен случай ти си за Нобелова награда и си открил перпетуум мобиле. В случая за сметка на ниските обороти на изхода имаш повишен въртящ момент но в никакъв случай огромен, в никакъв случай мощност повече от 35W(заради загубите в редуктора) и в никакъв случай нещо което ще ти свърши работа за мелене на грозде или поне не в приемливи за практиката количества.
По тази логика дай да вземем едно от тия малките двигателчета за детски колички дето правят 12-15000 об.мин. и са по 4-5W мощност - що да слагаме този кютюк-двигателя дето тежи поне кило. :? Като им свалим оборотите 400пъти ще вършат същата работа. И ще ги захранваме с две алкални батерии АА. :roll:

Тема "Какво е това чудо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: