• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toni_g79 - специалист
Здравейте колеги!!Имам проблем с един фризер.Заклахме прасето оправихме месото и айде да пуснем фризера и ядец.2ри ден работи и не замръзява.Уточнявам до пролетта-лятото си работеше супер.Само фризер е голям на чекмеджета.Сега компресора му работи,горещ е (компресора),радиаотора отзад не е топъл ,фризера образува лед само на едно място най-отгоре.иначе никакво друго замръзяване,хладен е от вътре,но по слабо и от хладилник.Има ли начин да разбера дали нещо фреона е изтекъл или.Иначе го пообръщах нагоре на долу преди малко,потупах го.Въпреки,че знам че не е като хладилниците мраз ама рекох да пробвам.Някакъв съвет преди да го закарам на майстор :? Че ще съсипем хубавото прасенце :)
Марката е Баукнехт(май немски),работеше до последно ама...............
Ники274 - специалист
Имах и аз подобен проблем обаче с хладилник.Бях оставил помещението където е хладилника за 3-4 дена с отворен прозорец през зимата.Хладилника работеше,но вътре си беше топличък :lol:
Консултирах се с един майстор и ми каза,че хладилника трябва да си седи на топло.След като постоплих помещението,хладилника заработи както трябва.
Дано проблема ти се окаже същия ,че най-евтино излиза :lol:
bayan - специалист
чувал съм от приятел /хладилен техник / че има капацитет на топлата стока която може да се сложе наведнъж за денонощие.за домашните фризери не е много 6-7 кг иначе се претоварвал компресора и можело да даде фира. Пък едвали ства дума за сукалче :)
пробвай да намалиш стоката /по други фризери докато стегне/
mirk - майстор
А на моя Силтал си пише че при първоначално зареждане трябва да се включи директно за 24ч. от специален бутон отпред, който по мои наблюдения шунтира термостата и работи нон стоп компресора. Правил съм го дори и за 48 часа като го забравя и нищо му няма работи без грешка 10-та година.
nenkolpfc - напреднал
Щом компресора работи а втечнителя (черната решетка отзад) е студен това е признак на липса на фреон.Някъде имаш пропуск на системата и газта е намаляла затова охлажда само в единия край на изпарителя вътре.
toni_g79 - специалист
nenkolpfc написа:
Щом компресора работи а втечнителя (черната решетка отзад) е студен това е признак на липса на фреон.Някъде имаш пропуск на системата и газта е намаляла затова охлажда само в единия край на изпарителя вътре.
И аз бях сигурен,че е фреона :( ,ако се напълни има ли начин да се провери от къде изтича,предполагам че с вода и веро ще стане,като на газовите на колите,нали :?
Chefo77 - майстор
Или му е студено, или има проблем с херметизацията. Консултирай се със специалист на място, доколкото зная херметизацията на системата не може да се прави качествено извън завода-производител.
А иначе ... освободил съм малко място в двата фризера, прати Прасчо насам, ще му намерим място :)
toni_g79 - специалист
Chefo77 написа:
Или му е студено, или има проблем с херметизацията. Консултирай се със специалист на място, доколкото зная херметизацията на системата не може да се прави качествено извън завода-производител.
А иначе ... освободил съм малко място в двата фризера, прати Прасчо насам, ще му намерим място :)
Много си ми далече,ще се съсипе докато пристигне :lol: :partyman:
Намерихме му място ние,ми ме е яд за фризера,че голям,ще го карам на майстор .......за другото прасенце ще е ремонтиран :lol:
nenkolpfc - напреднал
Кажи ми марка и модел да ти дам повече информация
donkiko - напреднал
почти сигурно имаш пропуск.По малко вероятно е запушен капиляр.надува се с азот,намира се пропуска и ако е възможно се прави.Успех
  • 1
  • 2

Тема "Помощ с фризер!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: