• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipbel - майстор
Привет на електричарско-електронното братство тука.
Рядко влизам в тоя раздел, че съм бос по него и ме е страх от тоци. :weedman:

Ще помоля за кокретен съвет - трябват ми 2 крушки с топлоотдаване 100 вата/час всяка.
Надеждни марки, модели, някой линк по възможност.
Благодаря

В контекста на това тука viewtopic.php?f=47&t=30472
mirk - майстор
Ти се сети като ги забраниха "европейците" Ползвам Tungsram 240V издържат доста повече от обикновените ментаци.
moimoimoi - майстор
в сливен има даже 300 вата обикновени крушки, но са за фасунга Е 40 :-D
ако искаш да са вечни връзваш 2 крушки последователно
пример
ако са 2 крушки по 100 вата,като ги вържеш последователно всяка крушка ще свети 4 пъти по слабо - т.е. като 25 вата, то за това и живота им се увеличава многократно

в тоя ред на мисли се сещам за най обикновените китайски халогени прожектори,струват 10 лева единия че и по евтино
взимаш 2 прожектора,връзваш го последователно и слагаш 500 вата крушки и като краен резултат - имаш 2 по 125 вата
а може в единия да сложиш 500 а в другия 300 за да ги докараш към 200 вата общо
mirk - майстор
При две в паралел 500W и 300W ще имаш 258W. По лесно е че за тези прожектори си има точно 200W лампи и не ти е необходимо да си взимаш 2 бр. http://kristo-trade.com/product/15803/h ... broya.html
200W има и големи ламБи с нормален цокъл Е27 на Philips, Sylvania, Osram, Tungsram, Светлина, само балона е по-голям от стандартния, а и не попадат под ограниченията, но по принцип са по рядко разпространени, но в специализираните магазини ги има.
pipbel - майстор
Страхувам се че не ме разбрахте.
Става дума не за мощност и за осветление, а за топлоотдаване.
С други думи - кои лампи имат най-добро КПД да отдават топлина ?
Осветеността не ме интересува толкова...

Май трябва да се поровя из нета за специализирани форуми за животновъди.
Зер и на мен за пъдпъдъчета ми трябват.
fikata - майстор
За тази цел на тебе ти трябват кварцови лампи.Така наречените светли нагреватели
Например товаhttp://elkab-bg.com/page.php?n=69930&SiteID=674
kuger - майстор
Има кварцови отоплителни лампи по 250W. Две такива,вързани последователно ще ти дават по 125W, при това стават почти вечни,защото ще работят на 110V. Има ги прозрачни бели или оранжеви.Цокъла е Е27,добре ще е с порцеланови фасонки и отдоло метална мрежа да пази пилците от стъкла при счупване.
mirk - майстор
Ао ще се топлиш като пилци :lol: ти трябва кварцова лампа Става въпрос за това http://www.svetlinatrade.com/najejaema_razli4no.htm

Друг е въпроса колко е ефективно :roll:
новия12 - специалист
а ако ще отглеждаш някой неща в саксия на светло и топло в гардероба пак друг е въпроса... :-D
lecki - специалист
Има освен кварцовите специални инфрачервени лампи (около 200W)
те имат наи-добро топлоотдаване (лъчисто). :idea:
  • 1
  • 2

Тема "200 Вата за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: