• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andonis - напреднал
моля за помощ....имам два климатика конвекционални единия е 24 другият 18 ,двата са вързани на един предпазител...няма друг изход...колко ампера предпазител трябва да сложа за да не пада и да не подпали къщата?
moimoimoi - майстор
мойта 24-ка е 2300 вата,това са 10-11 ампера
18-ката предполагам ще е 8-9 ампера,т.е. обща консумация 11+9=20 ампера
но компресора има пусков ток ,отделно че на същия токов кръг може да има и нещо друго включено, за това един 25 ампера с крива С ще е достатъчен
andonis - напреднал
проблема е че 25 амперов предпазител пада след 1 2 часа,не знам ако сложа 32 амперов дали не е опасно
moimoimoi - майстор
a kaто изключи само двата климатика ли нямат ток или и други контакти остават без ток
провери дали са добре затегнато клемите на предпазителя
ако имаш възможност извикай някой който разполага с токови клещи да провери колко е тока при работа и на двата климатика
възможно е и самия автоматичен предпазител да е амортизиран, ако е загрят много,може да има лоша контактна връзка вътре в него т.е. за смяна е.
а той каква марка е?
andonis - напреднал
moimoimoi написа:
a kaто изключи само двата климатика ли нямат ток или и други контакти остават без ток
провери дали са добре затегнато клемите на предпазителя
ако имаш възможност извикай някой който разполага с токови клещи да провери колко е тока при работа и на двата климатика
възможно е и самия автоматичен предпазител да е амортизиран, ако е загрят много,може да има лоша контактна връзка вътре в него т.е. за смяна е.
а той каква марка е?
само двата са на него,проверих връзките,всичко е наред,предпазителя е марка DUWI,Таиланд и е на 4 месеца работа
moimoimoi - майстор
:? duwi
според мен го смени
а колко квадрата е кабела на токовия кръг?
а каква крива е В или С? т.е. какво пише В25 или С25
andonis - напреднал
с 25 ,2,5 квадрата кабел
moimoimoi - майстор
и през тези 4 месеца през които е работел не е имало проблем ли?с двата климатика?или скоро си добавил втория климатик?
andonis - напреднал
не,просто не ги пускам заедно,ако ги пусна заедно тогава предпазителя след час-два пада,сега сложих предпазител с32,работи час ,още не е паднал,но леко грее отстрани като пипна пласмасовия кожух
Johny - майстор
Нещо не е така. Справката показва, че консумацията за двата климатика е 20-22А, както ти е казал колегата. АП на 25А означава, че той трябва да рабори без да изключи неограничено време при max. 25A ток. Има случаи на повишена консумация на климатик, но за това питай в другият раздел.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за предпазител за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: