Живея в двуетажна къща на 1- вия етаж с 2 различни електромера- за всеки етаж, понеже ел. техника(викам му техник, защото не му знам името) ми свърза единия електромера(всъщност електромерите са далече- той само преправя таблото с бушоните) за 1- ви етаж преди месец и раздели инсталацията от стария се получиха следните аномалий:
Значи вързал е фазата на контактите от 1- ви етаж(новоприсъединения) за фазата на електромера на 2- рия етаж и в резултат на това 2- ри етаж ми плаща тоците от климатиците
и въобще от контактите, освен това е свързал нулевия кабел заедно за двата електромера и общо в топка с 10 кабела за всички бушони на моя(1- ви етаж).
Освен явната несправедливост(установена 2 месеца по- късно) друг да ми плаща тока от контактите- то дали свързването на обща нула не товари общо сметката да се отчита и от двата електромера?
Моля за съвет от разбирачите.
Значи вързал е фазата на контактите от 1- ви етаж(новоприсъединения) за фазата на електромера на 2- рия етаж и в резултат на това 2- ри етаж ми плаща тоците от климатиците

Освен явната несправедливост(установена 2 месеца по- късно) друг да ми плаща тока от контактите- то дали свързването на обща нула не товари общо сметката да се отчита и от двата електромера?
Моля за съвет от разбирачите.
Последна промяна от vyrhara на нед яну 30, 2011 7:48 pm, променено общо 1 път.