Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
skrijo - специалист
Програматора прекъсва .Когато го мръдна леко тръгва ,но прекъсва .Има две метални пластинки които леко са излезнали повече от другите .Майстор идва и смени едната кабелна обувка и така един път работи и пак спря :-D .
zuzo - помощник
трябва да разглобиш моторчето и да смениш бобинката му .навремето продаваха само бобинки по магазините за резервни части . отзад на програматора е моторчето с отвертката махаш задният капак на моторчето вътре е бобин ката.тя прекъсва опитвал съм да я закърпя но проводникът и е много тънък и е залят със смола . няма нужда да откачаш всички кабели откачаш само двата кабела на бобинката на мотора
Борислав Бачовски - напреднал
skrijo, Какво означава , спира? Направете едно уточнение, гасне ли контролната лампа на лицевият панел, когато спре? Ако, гасне, причината е в контактните пластини за влючване на веригата за захранване. Трябва да се почистят и ако са деформирани, да се възстанови нормалната им форма. Щом техника е сменял кабелна обувка, значи, че там е нагрявало, а щом е нагрявало се е получила и деформация. Пластините се намират в предната част на програматора /от към врътката/, отгоре и отдолу. Ако, това е повредата, не е нужна смяна на бобинката на тимера /моторчето на програматора/. Ако, контролната лампа, не гасне, а тимера спира, премерете с мултицета излиза ли напрежение 220 V на клемите на тимера. Ако, няма напрежение, търсете причината в котактните пластини. Ако, има напрежение, сменете бобинката. Успех!

Тема "Помощ за програматор на пералня вятка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: