• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zimel - специалист
Здравейте колеги, ако може някой от вас да ми каже откъде мога да си закупя електромагнитно резе с ход над 40мм. ще му бъда много благодарен.
Работното му напрежение може да е от 24 - 220 волта, ще го пригодя да работи с подходящи релета, електроника, трансформатори и т.н.
Искам да си направя допълнителна защита на автоматичната гаражна врата, защото мнозина казват, че много лесно се отварят(надигат) .
В гуглето намерих инфо за такива брави и резата, но ходът им е малък та затова се допитвам до вас, ако някой е срещал нещо подходящо може да ми помогне.
mladkal - майстор
ей така докато седя и си мисля, че на подходящо място можеш да поставиш обикновенна електронна брава, към която да се подава напрежение само, когато се подава и към мотора на вратата. Не е нужно да има ход повече от 40 мм. Идеята ми е към самите ламели на вратата да прикрепиш здраво-неподвижно 1 пластина, която да играе ролята на език.
ако вратат ти е тип ролетна-факте е че се надига много лесно.
Gadnyara - специалист
Не е директен отговор... но дано насочва към работеща система.
Аз си 'заключвам' гаража с два електромагнита - в ляво и дясно.
Прекъсване на захранването резервирам с 12V, 18Ah батерия - държи единия магнит включен поне 10ч. След това разчитам.... на мотора да държи долу вратата.

Успех!
mirk - майстор
Питай колегата по форум ribnikolaevi той си прави със съвети от тук една баня със сложен пропусквателен режим :lol: като заключва вратите с такива резета (правилния термин е електромагнитен насрещник)
Spokoiniq - майстор
Ako намериш нещо с малък ход , но достатъчно силно може да спретнеш една система лост от 2ри род, и според дължината на рамото ще ти е хода на езика, може да е много по-стабилен от оригиналния.Това е принцип на сейфови врати в най-общи линии.
zimel - специалист
Благодаря на всички за вниманието и отговорите явно, че системата ще е изцяло тип направи си сам.
С 2 леви - специалист
От някоя автоморга електромагнита на стартера дали няма да стане? Само не знам колко дълго издържа под напрежение. Другото, дето ми идва на акъла е да ползваш някой по-як контактор.
zimel - специалист
По скоро ми се върти в главата идея за изхвъргача на асансиорните врати само, че да е по-малък и по-маломощен.
8180 - майстор
В "Продава" гледам едни руски двигатели с редуктор.
Мисля че са реверсивни и ако решиш, сериозни резета можеш да задвижиш с такъв готова двустранна брава.
inspo - майстор
Гледам доста идеи се насъбраха и все различни .
Та в този ред на мисли ,защо не използваш машинки за централно
заключване от автомобил .
Виждал съм така направена входна врата .
МАШИНКА
  • 1
  • 2

Тема "Електромагнитни резета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: