• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,

Интересува ме къде в София могат да ми кербоват КАЧЕСТВЕНО обувките на два кабела ПВ-А2, 16 мм2. Ще ги занеса на място.
Варианти с менгемета и/или чукове и др. подобни подръчни средства се изключват.

Благодаря предварително!
PCL82 - майстор
На бул. Христо Ботев и ул. Пиротска на 30м от спиртата на трамвая вървейки обратно към бул. Тодор Александров има един магазин за ел.материали, табла, кабели. Има реклама на Möller. Там съм питал за същата услуга и са ми казвали, че имат клещи и могат да ми кербоват обувки. Не съм им ползвал услугите още.
mirk - майстор
Като ти се разкарва разкарвай се, твоя си работа. С менгеме и чук си "кербовам" редовно кабелни обувки дори и за 120кв мед и досега не ми се е случвало такава обувка да нагори, а съм вадил на ръка обувки кербовани със специални клещи. Така че няма гаранция колко е надеждно кербоването, по някога не се получава.
John - специалист
Става,става като подбереш подходящите камъни няма проблем.А,има и обувки с винтове но,са по-скъпи.
mirk - майстор
И от тях има такива боклуци че стават само за вторични. Винтова 185кв алуминиева затягам винтовете, късат им се главите както си му е реда, а те се късат при някакво усилие което прилага винта върху кабела и накрая обувката излиза на ръка :-D

След като ти кербоват обувките мушни една отверка в ухото и пробмай да я извадиш, подаде ли - сначале.
el cho - помощник
На Ботев магазина, не кербоват, днес проверих. Младежа зад щанда, каза че ще ми свърши работа, но да си донеса и клещи 8-[ .

Въпросът, от първия пост остава, т.е. къде кербоват кабели в София?
plamen6100 - специалист
Всяка една електричарска фирма занимаваща се с това/ел./, ще има кербовка. Аз лично, за едни 16 кв. нямаше да се занимавам чак кербовка - Ваш избор.
el cho - помощник
Благодаря за отговора!

Кабелът, на който искам да кербовам обувки е 30 квадрата. Да, във всяка фирма, но където и да вляза и да питам, никой не предлага услугата. Клещи продават, ама да кербоват- не! Тези, които намирам в гугъла, ги прозвънявах, но отново на камък. Въпросът ми е за конкретно място, където да отида и да ми свършат работа. Говоря за София. Защото в крайна сметка за една такава елементарна процедура, голямо ровене, голямо звънене. Или аз съм смотан, или наистина е проблем!

Поздрави!
докера - специалист
Ако ставаше въпрос за Варна - щях да ти свърша работа , но .....
Най-лесно ще си свършиш работата в някоя фирма , която се занимава с оборудване на силови табла , не вярвам да ти откажат ....
el cho - помощник
Здравейте,

имам развитие по темата. Услугата- кербоване, я извършват фирма "Ел Енерджи", с адрес: София, жк. Овча купел 88, тел. 02/957 22 79. По телефона ми обясниха, че се заплащат само материалите, останалото е бонус от тях. Утре ще отида на място и ще отразя тук резултата.

Според мен, колкото е важно да се открие тема във форума е и толкова важно да се завърши т.е. питаме- разбираме- споделяме. Имам предвид, че много теми се откриват с конкретно питане, човека открива решение, но не го споделя с останалите, което ще е огромна помощ ако го направи. Надявам се, че аз ще бъда полезен на някой, който като мен се зблъсква с подобен елементарен проблем, но в крайна сметка се открива трудно човек или фирма, която да му свърши работа.
Това от мен за сега.

Поздрави!
  • 1
  • 2

Тема "Кербоване на кабели - къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: