• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
Кажете ми дали мога да заменя кондензатор 120мкф 420В с 100мкф 400В Намира се в захранване на компютър и е само един такъв. Не намерих същия никъде, но ако не бива подобна замяна ще поръчам няма как. И има ли начин да установя дали сваления вече 120/420 е наред / на вид е като нов/ ?
shadow__01 - майстор
estorm написа:
И има ли начин да установя дали сваления вече 120/420 е наред / на вид е като нов/ ?
Има, с капацитетметър. Само не знам дали за един кондензатор си струва да си купуваш такова нещо.
hidrazin - майстор
И какво му е на тъпото захранване, че се усъмни точно в този кондензатор?
Предполагам отговора е - не работи ???
:partyman:
a_anastassov - специалист
estorm написа:
Кажете ми дали мога да заменя кондензатор 120мкф 420В с 100мкф 400В Намира се в захранване на компютър и е само един такъв. Не намерих същия никъде, но ако не бива подобна замяна ще поръчам няма как. И има ли начин да установя дали сваления вече 120/420 е наред / на вид е като нов/ ?
Как разбра, че конензатора е "изгорял"?
Krass - майстор
[/quote]
Как разбра, че конензатора е "изгорял"?[/quote]

Ами не свети :lol:
kabel96 - специалист
Ама че сте недосетливи сякаш не знаете как се проверява кондензатор.Зарежда се през един диод директно от 220 и допираш до себе си някъде.Ако усетиш нещо значи има верига.
ТОВА Е ШЕГА НЕ ПРАВЕТЕ ТАКА НИКОГА. :weedman: :weedman:
a_stoev - майстор
Капацитометри има вече в повечето евтини китайски уреди.
hidrazin - майстор
Да, има и такива дето мерят капацитет ама не вършат кой-знае каква работа. ESR не мерят.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос относно кондензатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: