Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, правя си зарядно за автомобилен акумулатор. Имам волтампермер ( с каквито са оборудвани всички руски самолети) обаче показва от минус 40 до плюс 120 Ампера. работи с външен шунт ( 20А 75mV 0.5) Може ли да се направи да показва до 12А за да го сложа на зарядното
sstefanov - майстор
Намери външен шунт 2А 75mV и си готов.
sstefanov написа:
благодаря електротехниката не ми е най силната страна
8180 - майстор
n1andreev написа:
sstefanov написа:
благодаря електротехниката не ми е най силната страна
Няма лошо - всеки е тръгнал от 0, ама ХАЙДЕ МОЛЯ, следващият път измисли по-точно заглавие.
Stambolov - специалист
Малко трудно ше намериш шунт .По добре си го направи сам ,трябва да намериш кантал /проводник за реотан/но да е нов .Стига ти 1метър ,правиш го на 4-5ката ,усукваш го /става много лесно единия краи го стискаш с менгеме другия го увиваш около предварително огънат като кука пирон и слагаш в патронника на дрелка или винтоверт, POWER и си готов . По нататък ти трябва уред /амперметър/за да направиш калибровката /.Ако трябва може да се наложи да се развие някое от жилата при калибрирането.
valentino76bs - майстор
n1andreev написа:
Здравейте, правя си зарядно за автомобилен акумулатор. Имам волтампермер ( с каквито са оборудвани всички руски самолети) обаче показва от минус 40 до плюс 120 Ампера. работи с външен шунт ( 20А 75mV 0.5) Може ли да се направи да показва до 12А за да го сложа на зарядното
viewtopic.php?f=36&t=31256

Тема "електротехника" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: