• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Иван Златев - специалист
Здравейте някой може ли да ми каже този мотор за какво захранване е,на етикета полетата са напълно празни нищо не е посочено,мотора ми го дадаха незнам от какво е,отпред е с редуктор,има и четки ако това е от значение
Изображение
Изображение
Извинявам се за качеството на снимките
moimoimoi - майстор
на етикета поне модел,марка не пише ли, че да се потърси в гуугъл
Иван Златев - специалист
Ами пише само марка Parvalux,модел немога да вида,търсил съм преди време но не съм намирал параметри.
ecotronic - специалист
Щом ако има и статорни намотки и е с четки, означава че е синхронен двигател. Такива двигатели могат да работят и с променливо и с постоянно напрежение. Можеш да пробваш различни напрежения от по-ниски към по-високи и така да се ориентираш. Като начало му подай 12 V. от някой акумулатор. Ако видиш че върти слабо търсиш източник на 24, 48.....и пробваш.
Иван Златев - специалист
Мерси ще пробвам и ше си прецена с кое напрежение работи нормално,няма да го назорвам много да не стане някой гаф.
fikata - майстор
Виж този каталог . Може да намериш твоя моторредуктор:
http://downloads.parvalux.com/catalogue ... oducts.pdf
Не се доверявай на приказки от сорта" щом е с четки значи е синхронен и може да работи като правотоков" :)
fikata - майстор
ecotronic написа:
Щом ако има и статорни намотки и е с четки, означава че е синхронен двигател. Такива двигатели могат да работят и с променливо и с постоянно напрежение. .
Колега,би ли бил така добър с повече думи да обясниш това ? :?
ecotronic - специалист
fikata написа:
ecotronic написа:
Щом ако има и статорни намотки и е с четки, означава че е синхронен двигател. Такива двигатели могат да работят и с променливо и с постоянно напрежение. .
Колега,би ли бил така добър с повече думи да обясниш това ? :?

Кое точно не е ясно ? Може би защото съм използвал термина "синхронен двигател" вместо по-скоро универсален двигател.

Ако това е неясното признавам, че не съм използвал правилния термин.

Иначе

Пример за устройство с такъв (универсален) двигател:

Електрическа дрелка

Може да работи и с постоянен ток.

PS като изключа неточността в използваното от мен понятие в предишните ми постове по темата, това не променя идеята, която давам на питащия.
fikata - майстор

Електрическа дрелка

Да разбирам,че "универсалния" двигател може да работи и с променлив и с постоянен ток?
И моята дрелка може да я захранвам или с постоянно или с променливо напрежение :?
ecotronic - специалист
fikata написа:

Електрическа дрелка

Да разбирам,че "универсалния" двигател може да работи и с променлив и с постоянен ток?
И моята дрелка може да я захранвам или с постоянно или с променливо напрежение :?
Точно така. Но все пак оборотите и ще зависят от стойността на напрежението.
На 12 V постоянно напрежение би трябвало да завърти макар и слабо.

PS. Колега, пропуснах да ти кажа нещо съществено:

Ако дрелката има електронен регулатор на оборотите, има вероятност той да дефектира от постояннотоковото захранване.

Иначе с дрелка без регулатор няма никаква опасност от такова включване.
Последна промяна от ecotronic на съб мар 05, 2011 11:30 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 2

Тема "Ел. Мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: