Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
diduli - специалист
Как мога да разбера кой кабел е телефонен в новото ни жилище ,което е строено 1956година.Няма розетки и кабели вътре ,всичко съм изкъртил и проверил. Над входната врата влизат два " неизвестни " кабела .Как мога да разбера кой от двата е за телефона .
tysonlkr - специалист
diduli написа:
Как мога да разбера кой кабел е телефонен в новото ни жилище ,което е строено 1956година.Няма розетки и кабели вътре ,всичко съм изкъртил и проверил. Над входната врата влизат два " неизвестни " кабела .Как мога да разбера кой от двата е за телефона .
Сигурен ли си че точно някой от тези кабели е за телефона?
Според мен тези кавели са ти за домофона и звънеца :wink:
diduli - специалист
Не съм сигурен , за това питам.Питах съседите , казаха че и тяхния от там иде , за това мисля че единия от двата е телефонния.За звънеца е друг ,знам го кой е.
smlxl - специалист
Отвори капака на етажното табло, не елекрическото, а другото дето го използват кабелните оператори да си прекарват грозните кабели от там. В него се намират телефонните, звънчевите и домофонните кабели. Почваш от таблото да проследяваш и прозвъняваш. Така го гледах, че прави техника дето ми поправи домофона миналия месец. Блока ми е 1965 година. По-нов е от твоя :-) , но не виждам причина да има голяма разлика в принципа на прекарване на кабелите. Успех!
diduli - специалист
Благодаря ! Видях ги къде са тия кутий с многото кабели. Днес ще се заема ! :-D

Тема "Телефонен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: