• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
От известно време защитата на бойлера взе да изключва непрекъснато.И кабела до нагревателя нагаря.Моля помогнете.
lubomirlz - специалист
Коя защита ти изключва, дефектнотоковата, автомат. предпазител или тази която е в бойлера.
Най-вероятно ти е избил нагревателя, сваляш и сменяш с нов.
tysonlkr - специалист
angelovzz написа:
Tази която е в бойлера.
Най вероятно терморегулатора си е отишъл и не изключва при определената температура. Имаш ли термометър на бойлера който да показва температурата на водата? На кое деление е при изключила защита?
Опитай се да го намалиш и виж дали ще изключи пак ;)
styb - специалист
Сменяй защитата и всичко ще е наред
bulhomes2 - майстор
Не може да е защитата - не обърквайте човека. Защитата се включва при прегряване, тоест ако терморегулатора не е изключил когато трябва.Термолегулатора ти е за смяна.
Благодаря за мненията.Но защо ми нагаря кабел.Викнах човек дето разбира смени го и след 2-3 дни отново е нагорял.А бойлера не е стар на 3 години е.Възможно ли е по този начин да консумира повече енергия,че нещо и сметката на тока скочи.
Trifun - специалист
@angelovzz, преди година имах подобен случай - сменях какво ли не - накрая се оказа нагревателя. А за последната седмица имам два случая с пръснат нагревател - веригата се затваря през водата, бойлера работи, но се явяват такива `странни` неща - нагаря кабел, загрява прекалено много ...
Викни пак тоя човек, дето разбира, и му кажи да измери нагревателя на омметър.
1 KW - около 48 ома
2 KW - около 24 ома
3 KW - около 16 ома
Ако съпротивлението му е мнооого над посочените стойности - отваряй и го сменяй.
А при въртене на врътката на терморегулатора трябва да чуваш едно цъкане - ако не го чуваш, сменяй и него.
styb - специалист
bulhomes2 написа:
Не може да е защитата - не обърквайте човека. Защитата се включва при прегряване, тоест ако терморегулатора не е изключил когато трябва.Термолегулатора ти е за смяна.
Някои болери имат комбинирана защита т.е. вътре в терморегулатора е и втората защита , тогава няма как сменя се заедно
Trifun - специалист
styb написа:
Някои болери имат комбинирана защита т.е. вътре в терморегулатора е и втората защита , тогава няма как сменя се заедно
"Дипломат" НЕ са от тях :)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с бойлер Дипломат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: