Здравейте , обръщам се към разбиращите за проблем който не мога да отстраня и не мога да получа компетентен отговор. Става въпрос за осветление в хол направено от лунички на 12 V което се управлява от димер на шнайдер електрик MGU3.511 , трансформаторите са relco fox 105 pfs th луничките са 20 W разпределени на 5 кръга от 3 до 5 луни вързани с кабел 1.5 кв. Проблема е за около 1 година имам 5 изгорели трансформатора и 2 димера на трафовете гърмят кондензаторите .33к/400v C1 и C11 на платката които направо се пръскат в димерите има предпазител който в два от случаите не помогна и спря да работи . Всички специалисти към които съм се обръщал казват че не трябва да има проблем но явно има и затова се обръщам към всеки който може да помогне да реша казуса . Благодаря предварително
icorib написа:Здравейте , обръщам се към разбиращите за проблем който не мога да отстраня и не мога да получа компетентен отговор. Става въпрос за осветление в хол направено от лунички на 12 V което се управлява от димер на шнайдер електрик MGU3.511 , трансформаторите са relco fox 105 pfs th луничките са 20 W разпределени на 5 кръга от 3 до 5 луни вързани с кабел 1.5 кв. Проблема е за около 1 година имам 5 изгорели трансформатора и 2 димера на трафовете гърмят кондензаторите .33к/400v C1 и C11 на платката които направо се пръскат в димерите има предпазител който в два от случаите не помогна и спря да работи . Всички специалисти към които съм се обръщал казват че не трябва да има проблем но явно има и затова се обръщам към всеки който може да помогне да реша казуса . Благодаря предварителноНе съм от баш разбирачите ама колко луни общо са и трафа и димера имат ли необходимата мощност за тях?
Опс, щом спецовете казват, че няма проблем значи са ок по мощност. Защо не сложиш направо луни на 220-240 волта без трафове ? От тия трафове само разход на електоенергия, нали е хол , не е баня за да е на 12 волта за безопасност.