• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
icorib - напреднал
Здравейте , обръщам се към разбиращите за проблем който не мога да отстраня и не мога да получа компетентен отговор. Става въпрос за осветление в хол направено от лунички на 12 V което се управлява от димер на шнайдер електрик MGU3.511 , трансформаторите са relco fox 105 pfs th луничките са 20 W разпределени на 5 кръга от 3 до 5 луни вързани с кабел 1.5 кв. Проблема е за около 1 година имам 5 изгорели трансформатора и 2 димера на трафовете гърмят кондензаторите .33к/400v C1 и C11 на платката които направо се пръскат в димерите има предпазител който в два от случаите не помогна и спря да работи . Всички специалисти към които съм се обръщал казват че не трябва да има проблем но явно има и затова се обръщам към всеки който може да помогне да реша казуса . Благодаря предварително
Niki72 - специалист
icorib написа:
Здравейте , обръщам се към разбиращите за проблем който не мога да отстраня и не мога да получа компетентен отговор. Става въпрос за осветление в хол направено от лунички на 12 V което се управлява от димер на шнайдер електрик MGU3.511 , трансформаторите са relco fox 105 pfs th луничките са 20 W разпределени на 5 кръга от 3 до 5 луни вързани с кабел 1.5 кв. Проблема е за около 1 година имам 5 изгорели трансформатора и 2 димера на трафовете гърмят кондензаторите .33к/400v C1 и C11 на платката които направо се пръскат в димерите има предпазител който в два от случаите не помогна и спря да работи . Всички специалисти към които съм се обръщал казват че не трябва да има проблем но явно има и затова се обръщам към всеки който може да помогне да реша казуса . Благодаря предварително
Не съм от баш разбирачите ама колко луни общо са и трафа и димера имат ли необходимата мощност за тях?
Опс, щом спецовете казват, че няма проблем значи са ок по мощност. Защо не сложиш направо луни на 220-240 волта без трафове ? От тия трафове само разход на електоенергия, нали е хол , не е баня за да е на 12 волта за безопасност.
fox_vt - майстор
Ще си купиш обикновенни трафове точно 105 ватови съм и аз-два броя и 8 луни по 20 вата не помня вече кога точно ги правих толкос години минаха.И ест съм със димер.
icorib - напреднал
Всичко е в норми но явно някой производител лъже в техническите параметри на устройствата
hidrazin - майстор
Димерът ти гори когато гръмне траф. Какво още се чудиш? Проблема ти е в трафовете. По-горе колегата fox_vt ти е дал решение. Вземи си обикновени трафове за луничките и няма да имаш никаква грижа. Не знам какви "специалисти" си питал ама електронните трафове не са най-подходящи за димиране макар някои да ги дават че може да се димират. Тези като твоите си работят добре стига да не се димират.
Сега почваш - като гръмне траф и го сменяш с обикновен. Ако искаш може да ги смениш наведнъж пък тия електронните да ги сложиш другаде.
:partyman:
ivanov6600 - специалист
Колега в стаята ми съм с един Тороидален 200В тряф и Димер на Шнайдер но от по старите те бяха без предпазители. 4 бр. луни по 35В
8-10 години съм сменил само една луничка а светят всяка божа вечер.
icorib - напреднал
Точно затова казвам че някой лъже защото трафовете ги дават димируеми а реално май не са .
fox_vt - майстор
Абе те и да са димируеми-самия ти димер създава такъв шашав ток който после от импулсния траф още повече се накъдря :-D и определено не му е най добрата работа.Навремето като правих първите лунички казвам в магазина че ще са димируеми ама не са ме разбрали.Дават ми траф таман докаран за проба,след 2 дена не работи.Връщам го и ми дават и втория който дистрибутора е оставил,същата работа.Накрая ми дават един немски изпитана марка пак импулсен досега нямало рекламации-със пускането и луничките мигат като мигачи :lol: .Връщам го още същата вечер и оная ми вика абе да нямаш димер #-o и след като разбра че не е разбрала за него ми даде обикновен траф който по нейните думи ще изгорят луничките кабелите но на трафа нищо няма да му стане :lol:
icorib - напреднал
А възможно ли е да е от кабела към луничките понеже винаги се пръскат кондензаторите които са на изхода към 12 v.
  • 1
  • 2

Тема "Димер, трансформатор или кабел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: