• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Колеги дайте съвет какъв контакт да сложа на проточен бойлер Релакса не зная каква е мощността но се ползва за къпане и има само душ,писна ми да сменям контакти всеки месец,дали те са менте или просто тока е много голям
fikata - майстор
ttodorov77 написа:
Колеги дайте съвет какъв контакт да сложа на проточен бойлер Релакса не зная каква е мощността но се ползва за къпане и има само душ,писна ми да сменям контакти всеки месец,дали те са менте или просто тока е много голям
Според въпросът ще бъде и отговора /Като не знаеш мощността на бойлера/
Предлагам ти три отговора:
1.Сложи контакт с възможност за най голям номинален ток.
2.Елеминирай контакта и направи твърда връзка
3. Монтирай бойлерно табло,ако нямаш

Ако бойлерът ти е този с макс мощност 6.5 kW първият и третият отговор отпадат
http://www.boileri-relax.com/
:?
Ето какво те съветва производителя за начина на ел захранването му:
Присъединяването към електрическата мрежа да се извършва:
 Посредством твърда връзка осъществена с лустърклема, чрез проводници с номинално сечение 4 - 6 mm2 за гъвкави кабели и от 4 до 10 mm2 за кабели за електрическа инсталация;
 През двуполюсен прекъсвач с разстояние между контактите, което осигурява пълно разединяване за всички полюси при условията на категория по пренапрежение III и обявен ток на прекъсвача - 35 А.
Последна промяна от fikata на ср мар 09, 2011 7:56 pm, променено общо 1 път.
mirk - майстор
То и бойлерното табло ще му е проблем при 30А :-D масовите български са за 16А или 25А. Този ключ на Легранд е 45А и става http://www.market.bg/item6345_251.html
Има и 32 и 63 амперови промишлени контакти ама визията им е като за промишлен цех и за баня ще ти боде очите всеки ден.
bonebiker - напреднал
Слагай си като някогашните иводи-розетки за акумулираща печка, връзката е директна НО инсталацията до там да е 4квадрата инъче ще я повредиш.
styb - специалист
Къде е този контакт - в банята ли е ???
styb написа:
Не това се ползва в фризьорски салон така че е на сухо място
fikata - майстор
ttodorov77 написа:
styb написа:
Не това се ползва в фризьорски салон така че е на сухо място
Поне позна ли си бойлера по линка,който съм дал и какво пише там за начина на ел.захранване?
Или още не знаеш каква му е мощността?
vk - специалист
Не е редно проточен бойлер да се връзва чрез обикновените за дома щепсел и контакт. Как може такова нещо.
Той е с голяма мощност (дори в бита няма по-голяма мощност мисля)
То би трябвало да е указано, направо с твърда връзка към качествен прекъсвач (бушон)
Сега ако се търсят някакви индустриални щепсели вероятно е възможно, но те не са за дома.
Аз имам такъв релакс в банята свързан е директно с предпазителя с 4мм2 кабел.Нямам проблеми вече 6 години. Иначе мощността му е 7 киловата.
fox_vt - майстор
7 киловата само твърда връзка като най добре от таблото до проточния непрекъснат кабел да е.
  • 1
  • 2

Тема "Контакт за Релакса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: