Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nedbmw - специалист
Прикачен файл:
SAM_0111.JPG
Прикачен файл:
SAM_0113.JPG
Прикачен файл:
SAM_0112.JPG
Прикачен файл:
SAM_0115.JPG
Вижте ,какво моторче си имам :roll: стара работа ,кога са ги вкарвали в БГ. нямам идея :? ама и не е изгорял и работи само ,че е с бронзови втулки и са износени,бащата навремето се е опитвал да го възстановява,ама кой му дал съвет не знам да ги направят от полимер и се стопили набързо :-D Ся се чудя ,какво да го правя мисля да го продам на някой любител на такива старини или на музей свързан с Българската индустрия,просто не ми се хвърля така на отпадъци.Трябва да е от преди девети септември,имало е някакво съвместно дружество сигурно с германците.Някой срещал ли е такова чудо.
PCL82 - майстор
Спаси машинката от боклука и й осигури бъдеще. Това е много корава техника.
Гледам буквата D преди модела, което може да е от Deutschlad т.е да е правен Германия, за българскто дружество.

Интересно е че е за стандартно напрежение 220/380в, зашото в България до 60-те години е било 150в в триъгълник, без нула. Такава е била мрежата за битови нужди, т.е. за осветление. За двигатели е имало други мрежи със нула (предполоагам за зануляване), която може да е била със стандартно 220/380в.
Мощонстта са я дали както в конски сили 2 PS, идва от Pferde Stärke, така и в киловати.
Dewalt - специалист
Виждал съм такъв.
Малко по малък мисля.
Беше на пералня.
Самата пералня беше към 200 кила,яйцевидна,около 1,2 височина.
Отгоре на пералнята пишеше AEG/Елпром.
Някъде из складовете се подмята още ще видя да и перна една снимка.

Тема "Питане за този ретро ел. мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: