Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Bechev - специалист
Как да се справя с тази помпа за вода :??Мисля,че е ЕЛПРОМ.

Прикачен файл

помпа за вода.JPG
помпа за вода.JPG (23.51 KиБ) Видяна 3187 пъти
ecotronic - специалист
Bechev написа:
Как да се справя с тази помпа за вода :??Мисля,че е ЕЛПРОМ.
Единият проводвик от захранването (примерно нулата) свързваш с общата точка на двата проводника (долу на картинката) между другите два проводника (горе - ляво) свързваш кондензатора. Другият захранващ проводник (фазата) свързваш към единия от двата проводника свързани към кондензатора. Кой от двата ще определиш експериментално.
Критерия затова че си уцелил верния - това е двигателят да развърти лесно и да не грее като работи.
Bechev - специалист
ecotronic правилно ли съм те разбрал?

Прикачен файл

помпа за вода.JPG
помпа за вода.JPG (26.85 KиБ) Видяна 3140 пъти
Trifun - специалист
Bechev написа:
Да, точно така :thumbs:
mirk - майстор
Това на картинката може да е така само ако през двата отвора излизат различни краища на намотките т.е. ако началата на работната и пусковата излизат от единия край а краищата през другия отвор. За целата трябва да се измери съпротивлението между кабелите от двата отвора. Второ как реши коя намотка е пускова и коя работна. Намотката към кондензатора трябва да ти е с по голямото съпротивление.
Не се виждат никъде кабелите на центробежния изключвател който е монтиран на вала при някои варианти е отпред при други е отзад. Обикновено разделя пусковата намотка на две части.
Не се вижда защитния проводник на кабела свързан към корпус.
ecotronic - специалист
Bechev написа:

Правилно си разбрал. Както казва колегата - добре е да се определи коя от двете намотки е работна и коя - пускова. Единият начин за определяне е меренето на съпротивлението. Другият начин е експериментът за който аз обясних в предишния си пост. Ако са разменени начало и край на някоя намотка, ще се смени посоката на въртене. Не е непременно двигателят да има центробежен изключвател на секция от пусковата намотка. Така връзвай така и пробвай.
Bechev - специалист
Абе и аз разбирам,както другите хора,ама трябва малко повече да ми се обяснява :lol: :lol: :lol: .Днес бях на бачкане утре ще вържа по този начин помпата и вечерта ще напиша какъв е резултата :o .
Bechev - специалист
Помпата се оказа изгоряла :evil: .

Тема "помпа за вода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: