Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
den_zuk - помощник
здравейте, имам проблем - пералнята започна да се държи странно.пълни си вода...загрява си, върти си центрофуга, изхвърля водата, но като речеш да включиш програма за пране, просто мотора не ще да завърта, жужи си културно но не прави оборот, което е интересното центрофуга прави без дрехи, с дрехи не иска, пак жужи и се мъчи да завърти и толкоз.
мисля си за ремъка като първи вариант, ама пък на програма да не върти на празно е странно, тогава иде реч и за програматор, някой да ме насочи идейно?
Trifun - специалист
Пробвай първо да смениш кондензатора на ел.мотора - като най-евтин вариант :)
valat111 - специалист
Ако не стане с кондензатора, потърси информация тук:http://www.tehcomservis.com/forum/forums.php?forum=5
tysonlkr - специалист
Oпита ли да сложиш по малко пране :?
Аз имам подобен проблем, но само при центрофугиране когато прането е в повече :)
Като го намаля си центрофугира.
mariayn - специалист
Викни си техник ,80% съм сигурен че е мотор
den_zuk - помощник
мерси на всички за отговорите...ми викнах по-компетентен от мен (аз мога само да си разглобявам и сглобявам компютъра и колелото, друго не ми е по силите :) ), оказа се кондензатора както предположиха колегите по-горе, тоя път минахме евтинко :)
между другото на какъв принцип пералня правена преди 10 години да речем каквато е нашата разбира колко пране има в барабана и кога не е претоварена, не съм виждал досега грешката за претоварване, ама щом я има явно нещо я задейства?
Nimi - специалист
Той еволюшана е бъкан с електроника :-) или май само електроника има...

Хубава машинка!
den_zuk - помощник
оказа се че "еволюшъна" няма кондензатор, малко сме се подвели по формата на мрежовия филтър.
та, пералнята още не работи...дори майстора се озадачи вече.свалихме мотора - той си ок след като го проверихме за изгорели намотки или от сорта.по програматора няма нищо нагоряло.обаче установихме че мотора развърта след подаване на определено количество волтове, примерно когато върти центрофугата на мотора идват да кажем 25-30V, а когато не иска да развърта програмата волтове пак идват, но са от порядъка на 15-19.идеи какво да търся.ако ще помогне мога да пусна и снимки.

Тема "проблем с indesit we12" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: