Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
NeoBoss - специалист
Правя си осветление за водопада . бях сложил около 24 светодиода на лента за покриване на кабели които ги побрах във една счупена луминисцентна лампа , като бях запушил краищата със силикон. Но водата проби от някъде и вътре почна да се пълни, следствие се разви някакъв мухал по лампите намаля светлината и след време спря. всичко работеше на 24 волта.

Сега мисля да правя нова но да ползвам мерителен цилиндър със тапа , но незнам тази влага вътре дали не беше от конденза. както и това развитие на мухала. Та се чудих може ли да се напълни този цилиндър с нещо предварително, примерно олио или нещо подобно но безцветно. или ако под диодите сложа оризови зърна ще си реша от части проблема (стига да не покълнат аххахаха)
joro39 - специалист
по добре от това дето слагат в стъклопакетите месля аз :?:
styb - специалист
вземи си направо диодна лента влагоустойчва IP68 , продава се на ролки по 5м , но в магазина ще ти отрежат колкото искаш , работи на 12V DC , изолирай я само в началото при захранването и в края и си готов. Има всякакви цветове даже и RGB , ако искаш можеш да я командваш и с контролер с дистанционно
NeoBoss - специалист
не го знам какво изобщо. А незнам дали е контез или е пуснал силикона .. мисля че ак ое стапа която ще я мацна и нея със силикон зада залепне ще е по добре но пък има повече въздух вътре .... иначе да по добре ще е да не е органично :) но незнам като идея как е. Има хора тука които си правят лампи и други та ще се радвам да споделят. Ако се получи добре става доста лесен начин за подводно осветяване на езера , аквариуми фонтани и други:) тия цилиндрични мерителни съдове не са толкова скъпи :) още не съм ги намерил без мерителна скара ама мисля че не е проблем

бях купил доидна лента стъклена влагоустойчива уж 30см дълга - ама и тя се напълни и изгоря - нея мога да я снимам :) също как е позеленяла от вътре . яно вътре се съзадава доста добра среда от светлина и температура и се развиват водорасли. та не ми се дават много пари. Но все пак можеш л ида дадеш линк към такива ленти. Условията са за като под вода не за влагоустойчовост. трябват ми 40 см. даже и 30 стават. RGB ме кефи много ще стане супер ама бърза справка в нета продават само големи ленти за по 100лв едноцветните.
styb - специалист
Прав си , защитата им е IP65 което е за влагозащита , а не за под вода така че май ще трябва да помислиш за нещо "направи си сам" :) Инъче виж тук http://www.bgled.com/category/1/gavkavi ... lenti.html , на хубави цени са
Тани - модератор
Пробвай с разтопен парафин да херметизираш. Надявам се не се развиват такива температури при експлоатацията , които да разтопят парафина. По този начин и всичко остава разглобяемо!Друг вариант е да вземеш по-дълъг мерителен съд поставен вертикално , така че горния край да е над водата и да не се мокри въобще!
NeoBoss - специалист
лаппата искам да я поставя под водопада. там има много пръски , няма как да остане някой край отворен. ПТемпература не се развива защото се охлажда от водата, пъки работят само вечер. Идеята да напълня съда със нещ одруго ми дойде от това че знам че някой уреди ги пълнят с глицерин зада намалят вибрациите в тях, както и че олиото не е проводник на ток и няма да дае на късо :). Пък и някаква къста течност по бих я задържал във съда отколкото въсдуха. Пък и мисля че конденза прави тези мисерии.
Ако финално сглобя лампата ръце във загратята фурна ще има ли ефект. примерно предполагам няма да ми е проблем да я сглобя докато е + 40 градуса , после въздуха в нея като се охлади трябва да се получи частичен вакум ако съм я запушил добре, както и въздуха в нея няма да е толкова влажен че да става такъв конденз.
NeoBoss - специалист
какво ще кажете ако ги напълня със чист спирт. Няма ли да е по добър ефекта, по трудно ще си намери пролука зада излезе от съда :), няма да има конденз няма да се развиват водорасли :) 95% етилов спирт е 10лв литъра :)
8180 - майстор
Защо не ползваш дълъг прозрачен маркуч, краищата, на който да са на сигурно сухо место?
NeoBoss - специалист
ще е грозно няма как да го прикрия ако е цял иначе е идея :) благодаря

Тема "Подводно осветление (направи си сам)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: