• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Здравейте,
Искам да монтирам в банята и тоалетната конзоли, в които след време, ако реша, да мога да си вържа електрическа дъска.
Какво да монтирам, за да имам сигурност и преди да вържа електрическата дъска, а и след това? Предполагах, че има конзолни кутии с гумен капак, в който се отрязва отвор съобразно диаметъра на кабела и така се осигурява водоплътност. На същия принцип влизат кабелите във водоплътните разклонителни кутии, само че при тях тези отвори са отстрани, а на мен ми трябва да е отпред, за да мога след време да махна капака и да направя твърдата връзка.
ribnikolaevi - майстор
Много спешно ми е питането, моля, помагайте!
ozimen - специалист
какво е електрическа дъска?
ribnikolaevi - майстор
Дъска на тоалетната чиния, която има разни опции и се нуждае от ток, за да ги изпълнява. Например, банята ти е студено и искаш з.....а ти да седне на топло, тогава тя ти го стопля.
В момнта обаче ми слагат картона пред структурата и сега е момента, да предвидя каквото ще предвиждам. После и да искам, вече не става.
fikata - майстор
Само с отвор не става. Може да го препикаеш.Трябва и щуцер за "водоплътност".
:toimonster:
ribnikolaevi - майстор
Мда, благодаря Фика, тъкмо един колега ми подхвърли идеята за щуцера. В Бриколаж продават ли се?
vk - специалист
Вижда ми се щуротия това
Някой му викат изгъзица
ribnikolaevi - майстор
Проблечът е решен. Макар и да обиколих три магазина, успях все пак да купя необходимите ми части и ги монтирах снощи. Идеята може да послужи и за други консуматори, които са "евентуални" в помещение, в което има вода и влага.
А че е изгъзица, изгъзица е. Но не искам след 5 или 10 години да ме е яд, че не съм предвидил такава щуротия. Например, докато си правих ел. инсталацията, си пуснах и коаксиален кабел за ТВ. И се оказа междувременно, че Мегалан (вероятно и други), вече имат цифров сигнал и не ползват коаксиален кабел, а някакъв многожилен. Мисълта ми е, че нещата в техниката се развиват бързо. Сега си правя капиталния ремонт, сега е момента да помисля за възможно повече неща.
zz_stefanov - майстор
Това ми прилича на ел. стол за екзекуция (особено пък в баня). Тези дъски на 220V ли са?
А за незнайните бъдещи комуникационни кабели положи гофре :) На мен ми излиза такова в една кутия над вратата пред входа и всичко вкарвам от там и вече ми е тясно :cool: .
Последна промяна от zz_stefanov на чет апр 07, 2011 9:05 pm, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
Тъкмо щях да пиша , че няма как да стане на твърда връзка , защото тези дъски се захранват с адаптор!
  • 1
  • 2

Тема "твърда връзка в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: