Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Искам в банята си да направя голямо огледало. От трите му страни искам да сложа три луминисцентни лампи, но как да ги свържа?
masteradmin - майстор
Има обикновени лампи, които светят директно на 220 волта. Незнам на какъв принцип са, имам такава в кухнята. Ето снимка - спестяваш си дросел стартер и цокъл.

Прикачен файл

p1010048_204.jpg
p1010048_204.jpg (106.48 KиБ) Видяна 12126 пъти
любител - специалист
Виждал съм такива наскоро в Практикер.

На специален цокъл са, един такъв правоъгълен.

Но доколкото това е влагозащитено трябва да се провери.
masteradmin - майстор
да цокъла е проблем, аз съм я захванал със силикон, а отгоре е запоена
любител - специалист
masteradmin написа:
да цокъла е проблем, аз съм я захванал със силикон, а отгоре е запоена
- побългарена :?

А колко часа работа и дават помниш ли.
ELEMENTAL - специалист
Продават се и обикновени лампи за 220 волта със сечение около 1 см и дължина 30-40 см.На външен вид мязат на много анемична лум. лампа.Те също са подходящи за баня.
А иначе може и с луминисцентни лампи да се направи само, че трябва да са монтирани във влагозащитни осветителни тела(в такива с гумено уплътнение).
Ето ти схема на свързване на луминсцентна лампа:

Прикачен файл

limlamp.jpg
limlamp.jpg (20.33 KиБ) Видяна 12156 пъти
ELEMENTAL - специалист
LL е дросела, EL е луминисцентната лампа, а V е стартерчето.Ако пък си купиш готови луминисцентни осветителни тела само ще трябва да си ги вържеш към мрежата.javascript:emoticon(':)')
Smile
vankata - напреднал
Лампата на снимката не е луминисцентна.Това е обикновена лампа с нажежаема спирала(ЛНС),изпълнена като луминисцентна само на външен вид.Мисля че се казваха Ralina или нещо от тоя сорт.А иначе можеш да си вържеш в паралел 3 луминисцентни освет.тела примерно по 18W IP54

Тема "Свързване на лунимисцентни лампи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: