Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте. Имам един въпрос. В момента съм в ремонт.В кухнята си имам предвиден един кабел 2x4 мм2 за фурната. Разбрах обаче,че плотът с котлоните е отделно от фурната. Трябва ли да пусна още един кабел за плота или мога да го захраня от този за фурната. Помагайте ,ако някой има практически опит с подобно нещо. help
moimoimoi - майстор
а колко киловата са фурната и плота?,ако двете са с обща мощност над 6 киловата е добре да има отделно захранване за фурната и плота
макар че едва ли ще натовариш някога на 100% едновремено
vk - специалист
Стандартните фурни за вграждане са около 1800 W, по-голям консуматор са котлоните (керамичните плотове)- тях ги дават до 6000 w, обаче това е ако всичко пуснеш на максимум. Никога не се е случвало през годините. 4 кв.кабел ще ти е напълно достатъчен. Свържи ги с клеми на Wago- ето тези тройните No773
Изображение
Последна промяна от vk на нед апр 17, 2011 9:38 pm, променено общо 1 път.
krasiorocknroll - специалист
Ако имаш възможност направи си отделно табло за кухнята :)
fikata - майстор
krasiorocknroll написа:
Ако имаш възможност направи си отделно табло за кухнята :)
Защо?
:?:
Mega - специалист
Колегите ел. техници да кажат, но аз като любител си слагам 3х4 квадрата за котлони и фурна отделно! На отделни бушони! Другите консуматори ги правя на 3х2,5 квадрата. Гледам на старите панелки пак бяха така наречените "Силови контакти". Пак казвам разбирам от електротехника, но не съм професионалист в тази област! Има си тука хора, това им е работата да кажат и те!

p.s. Гледам писал си, че имаш 2х4, което предполага, че може би си в панелка. Ако ремонта е основен, защо не смениш инсталацията на трипроводна с ДТЗ? Ако ли не в панелките е изчислено и за "по-лакоми" фурни от новите, барабар с котлоните. Така, че давай смело както си е!

Тема "окабеляване на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: