• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fashion_m - специалист
Здравейте, понякога стълбищното осветление не изгасва, а си свети с дни. Проверих всички ключове, уж прекъсват. Снимах тези машинки, кажете какво да пипна за да оправя нещата.

Прикачен файл

SNC00215.jpg
Последна промяна от fashion_m на ср фев 02, 2011 8:11 pm, променено общо 1 път.
mariayn - специалист
То не е само ключове има и реле .Провери го него .
ArturDent - Почти Безобиден
Или някой забучва клечка на някой от ключовете.
Правил съм го като малък. ;)
fashion_m - специалист
Снимах машинките - в първия пост е снимката. Сега като се прибрах с удовлетворение видях, че си изгасват нормално лампите. Щото 3 дена подред светеха. Какви са тези копчета по машинките?
John - специалист
Ако има и ключове в апартаментите,провери дали някой не е сложил обикновен след ремонта а,не за бутон за стълбищно осветление.
styb - специалист
Най голямата "машинка" е домофонната централа , до нея е някакво реле за време и контактор , а последното е стълбищния автомат , а копченцата са за регулиране на времето
fashion_m - специалист
А на стълбищния автомат какво е това копченце, дето е от ляво на копчето за минутите? В единия му край има символ за лампичка, в другия край има две концентрични кръгчета.
styb - специалист
Когато е дадено към лампата - свети постоянно , а към другия символ си работи като реле време
styb - специалист
Другото реле не ми е ясно за какво е
fashion_m - специалист
Хора, значи поразвъртях ги малко тези копченца, и след това ги върнах горе-долу в завареното положение. Сега изгасват лампите. Възможно ли е да се е насъбрал прах или нагар вътре, и да съм го поизстъргал? Ето снимка: това дето съм го посочил с червена стрелка, като го завъртя до половината лампите угасват. За какво точно служи? Сега съм го завъртял най-надолу.http://img830.imageshack.us/img830/9804/snc00215u.jpg
Последна промяна от fashion_m на ср фев 02, 2011 11:39 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 2

Тема "Стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: