• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Dzver - специалист
Препоръчайте ми осветително тяло за магазин 35квадрата
Кабела е посредата..
Johny - майстор
Едно тяло в никакъв случай няма да ти свърши работа. Освен това не си казъл какъв тип ти е таванът.
vvventsi - специалист
трябва да имаш равномерна осветеност , един осветител няма как да стане,ще трябва да наредиш няколко лампи разпръснати равномерно по тавана! по БДС осветеността беше 400lx май за магазини но сега може да са повишили изискванията!
Dzver - специалист
тавана е прав.. измазан с вар..
стаята е квадратна..

предложете нещо де..
moimoimoi - майстор
най добре да се направи някаква фигура на тавана с луминисцентни лампи 1x36 вата или 1x58 вата, зависи какви намериш

колко е високо помещението,магазин за какво ще е
какъв цжят са стените
прозорци колко има
еденичен ли е извода или е сериен за лампата?
друг вариант е полюлей с поне 9-10 крушки ама пак в ъглите ще тъмнее

Прикачен файл

без rrrrr.JPG
без rrrrr.JPG (24.37 KиБ) Видяна 3043 пъти
Dzver - специалист
всичките стени са бели..
2.80м е високо

извода е единичен..

ако сложа 3х36в открито тяло http://www.tmt-elkom.com/357/tmt/jpg/ot ... /3x36a.jpg
или 2х58в - открито тяло.. няма ли да се постигне задоволителен ефект?
ArturDent - Почти Безобиден
Dzver, няма да стане, ще ти трябват двойно... но ти не си писал какво продаваш.

vvventsi 600 lx е осветеността, но в някои случаи се иска 1200 lx.
evil - специалист
"""друг вариант е полюлей с поне 9-10 крушки ама пак в ъглите ще тъмнее"""
е тук вече убихме змея :lol: полюлей с 10 крушки в магазин :lol:.....амммм че тва да не е елисейския дворец :lol: Не е ли малко по-добре ако са 3 осветителни тела 2*36W равномерно разположени на тавана като връзката между тях стане с кабел в кабел канал.
kam34 - специалист
:lol: Сложи си две улични тела с живачни ламби по 400W поне ще ти е светло :lol:

Ти да си чувал че за тази работа се правят изчисления, прави се проект с куп специфични сметки. Не става да му праснеш няк'ви си лампи и готово, свети ли свети, ама да ли е светло колкото трябва според изискванията за магазин, никой не знае. Да не говорим че с осветлението на магазина можеш да подчертаеш или притъпиш визуалния вид на продаваните стоки. Много е неприятно като влезнеш в някой невзрачен и мрачен магазин, или пък такъв с не добре проектирано осветление с лоша равномерност с рязка разлика между осветеноста на отделните зони.

Намери си специалист който да ти изчисли осветлението како си му е реда. От доброто осветление няма да загубиш. Това че кабела е по средата не е никакъв проблем, винаги може да се премести и раздели на повече изводи.
Johny - майстор
Хубавото и силно осветление осветление придава особен блясък на магазина, внушава доверие. Зеби ги тези изчисления. И без това там не ти е силата, а и в това кризаво време е излишен разход. Твоето решение е 4 двойни тела с лампи 58 вата в два реда. Ако случайно решиш, че са ти много,можеш да звъртиш по 1 лампа докато изгасне без да я сваляш. Сигурен съм, че няма да ти се наложи. Аз осветявам 23м2 с три двойки по 58 Вт и е много добре. Постарай се да скриеш проводника под мазилката /би трябвало да си го направил предварително/ и помисли и за дежурно осветление нощем.
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте ми осветително тяло за магазин 35квадрата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: