Как става монтирането на контакти и ключове? Те лесно се монтират на стената, въпроса ми е, примен има по три кабела , как да знам всеки от трите кабела къде да го свържа към контакта/ключа? Опасно ли е ако направя грешка?
men79 написа:Как става монтирането на контакти и ключове? Те лесно се монтират на стената, въпроса ми е, примен има по три кабела , как да знам всеки от трите кабела къде да го свържа към контакта/ключа? Опасно ли е ако направя грешка?Да, опасно е. Например огромна грешка ще е, ако свържеш фазата към защитните пластини на контактите. Начинът е-фазата към едната клема, нулата към другата, а заземителния проводник към предпазните пластини на контакта. През ключа на лампите минава само фаза и отива към една или две групи лампи, от полилей, например. Девиаторното свързване на лампи можеш да откриеш лесно с търсачката на форума. Съдейки по въпроса ти, мисля, че ще по-добре да се обърнеш за помощ към някой приятел, който е в течение на нещата. Съветите във форума могат да си ти от полза, но токът понякога може да е много опасен. Успех!