• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sport84 - напреднал
Помагайте - имам един бойлер 80 литров стар с 5 тактов ключ ( ето на снимката схемата ) .
Как мога да разбера от къде е повредата (какво точно трябва да измеря ).
Видях предпазитела - добре е . Благодаря предварително :)

Прикачен файл

ключ.jpg
ключ.jpg (25.93 KиБ) Видяна 7252 пъти

Прикачен файл

boiler7.jpg
boiler7.jpg (20.29 KиБ) Видяна 7252 пъти
valat111 - специалист
Вземи си мултицет и провери веригите на термозащитата, терморегулатора, превключвателя...докато стигнеш до нагревателите. Елементарно е, но всичко това при изключено захранване от предпазителя.
splitservice - специалист
sport84 написа:
Помагайте - имам един бойлер 80 литров стар с 5 тактов ключ ( ето на снимката схемата ) .
Как мога да разбера от къде е повредата (какво точно трябва да измеря ).
Видях предпазитела - добре е . Благодаря предварително :)
Ако имаш мултицет първо провери дали има 220V към нагревателя. Ако няма тръгваш назад към ключа, термозащитата и терморегулатора. Тези ключове обикновено им нагарят контактните пластини и най-вероятно там да е повредата.
Ха закъснях
sport84 - напреднал
Добре сега ще проверя ключа
vvventsi - специалист
една пробна лампа :крушка фасонка с две кабелчета,първо провери до нагревателя дали отива напрежение дали свети крушката и така назад по веригата докато светне,ако мериш напрежение с мултицета вътре из бойлера има голяма вероятност да те излъже защото има голямо вътрешно съпротивление най добре с пробна лампа "може да е малко но все пак под товар",така казваше даскала в елекрото!
valat111 - специалист
vvventsi написа:
една пробна лампа :крушка фасонка с две кабелчета,първо провери до нагревателя дали отива напрежение дали свети крушката и така назад по веригата докато светне,ако мериш напрежение с мултицета вътре из бойлера има голяма вероятност да те излъже защото има голямо вътрешно съпротивление най добре с пробна лампа "може да е малко но все пак под товар",така казваше даскала в елекрото!
vvventsi, явно човекът не е на "ти" с електротехниката. Не го карай да работи под напрежение, за да не стане беля. Както вече написах дефектиралия елемент може да се открие с мултицет, при изключено напрежение.
sport84 - напреднал
Вземах мултицета от комшията - измерих веригата на нулевия проводник от входа на бойлера до нагривтела и ми даваше верига , на фазовия проводник на входа и изхода на терморегулатора не ми даде верига ( така ли трябва да бъде или там е проблема ) Да отбележа че не съм на ти е ел .техниката с което се извинявам
valat111 - специалист
Същото го направи и по веригата на фазовия проводник, при включен превключвател и установи къде се "къса" веригата...пропуснах за входа и изхода на терморегулатора. Развърти го няколко пъти и ако не даде верига, значи е за смяна.
sport84 - напреднал
valat111 написа:
Същото го направи и по веригата на фазовия проводник, при включен превключвател и установи къде се "къса" веригата...пропуснах за входа и изхода на терморегулатора. Развърти го няколко пъти и ако не даде верига, значи е за смяна.

Благодаря , сега ще измеря и фазовия проводник .
sport84 - напреднал
Измерих по два пъти веригата на фазовия и нулевия проводник до нагриватела и верига имаше .Обаче от ключа до нагривате не можах да бръкна след клемата защото разтоянието е много малко .Другото което ми направи впечетление когато влюча на 4 ( общата част на двата реотана на пълна мощмост .На клемите на ключа ми даваше на всякъде верига и при превключване на др позиция 3 и 2 и 1 на клемите на ключа ми даваше на различко място верига .Това нормално ли и .
И като имам нявсякъде верига без да мога да достигна мястото на реотаните да е там проблема ( реотана )
  • 1
  • 2

Тема "Бойлера изгоря" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: