Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bomar - напреднал
Здравейте на всички,

Имам вила(къща)на село и искам да не спирам водата в банята през зимата.За тази цел искам да вкюча един електрически мини-калорифер (от сорта на около 30-40 лева) за да може да поддържа минимална темрература за да не замръзне водата при по голям студ.И си мисля че подобни калорифери могат да вършат прекрасно тази работа ,но не съм сигурен каква им е минималната температура на включване.Някой ми беше казал ,че тази мин. температура е някъде около 5°C.И питането ми дали тези мой разсъждения така ли са?И каква е тази минимална температура?
Благодаря предварително.
vvventsi - специалист
Е що искаш да не замръзва ,трябва да я поддържаш над нулата,поне както си писал мин 5гр да е нагласен терморегулатора
fox_vt - майстор
Някои духалки имат накрая на скалата на терморегулатора положение отбелязано със снежинка което е против замръзване и включва на +5 градуса.Проблема е че в зависимост от разположението на банята ти може да замръзнат тръбите някъде в стените въпреки че топлиш банята.
blv - специалист
По-добре източи водата, другото е мн пари.
Ники274 - специалист
.... или да пусне да тече малко вода от някоя батерия,така няма да замръзне.По евтино е да тече по-малко вода ,отколкото отоплителен уред да ти "върти" електромера ;)
fox_vt - майстор
Малко малко колко да е малко пък като е малко да не е добре я :lol: :lol: На село в банята която не е в къщата а до нея като отделна постройка бяхме пуснали да тече леко водата и кво стана на сутринта-видях за първи път сталактит и сталагмит почти станали на сталактон :lol: :lol: И естествено всичко беше замръзнало,та както и да я пуснеш никога не знайш кво ще дойде от руската тундра.
Ники274 - специалист
човека говори за затворено помещение.Там фрапиращи разлики в температурата няма.
А за открито ако я оставиш само да капе се получава това ,което си видял.... и сталактит и сталагмит само с капки стават ;)

Тема "Каква е мин. температура на включване при ел. калорифери?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: