Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nick71 - специалист
Здравейте колеги,някой може ли да ми каже този домофон дали е с общ + или с общ -,тъй като не него не видях да пише никъде.Благодаря предварително.

Изображение

Изображение
evil - специалист
Колега нещо не мога да разбера въпроса ти.Имаш 4 магистрални жила ///1-маса 2-микрофон 3-говорител 4-сигнал към централата за да задейства бравата/// и 1 жило което е самостоятелно за всеки апартамент от съответното му бутонче на входната врата.Схемата е елементарна и на сайта на производителя е има нагледно качена.
http://domofonservice-bg.com/scheme/TS-201.pdf
nick71 - специалист
Колега нестава въпрос за схемата,трябва да купя още два домофона като този,а в магазина ме питаха с общ минус ли да са или с общ плюс,и аз не мога това да разбера та за това снимах домофона на комшиите:)
lz1tar - специалист
В магазина обикновенно не знаят какво продават,масата е обща,микрофон,телефон,общ-маса(-)
nick71 - специалист
lz1tar написа:
В магазина обикновенно не знаят какво продават,масата е обща,микрофон,телефон,общ-маса(-)
Това ме интересуваше,много ти благодаря. :)
se7en - напреднал
Привет колеги,
тъй като темата се изчерпа със задоволителен отговор към питащия, бих желал да я продължа с мой въпрос.
Заменяем ли е въпросния домофон Audio ED-200 с видеофон с камера монтирана над самата входна врата? Нещо естетически не ми идват издържани тия бг домофони, а за бутоните за звънене няма да коментирам изобщо.
Мисълта ми е, видеофонът да замени домофона и поеме функциите му (звънене от бутона пред входа на блока, микрофон, слушалка, отключване на врата и евентуално стълбищно осветление, ако изобщо са го вързали) + сигнала от монтираната от мен камера (шпионка или стандартна). Относно горния етажен бутон за звънене ще го сменя с друг, както и друг звънец за входната врата (купил съм си хубав гонг на http://www.duewi.de). Благодаря предварително на отзовалите се. :)

Тема "Домофон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: