Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Our - напреднал
Имам индукционен поялник, широк отпред, а сега ми се налага да запоявам едни супер фини резисторчета. Как мога да го ползвам? Мислех си да монтирам някак си една игла отпред, но и това не се сещам как точно, освен с тел или нещо такова. Ще съм благодарен за някаква идея :)
Johny - майстор
Вземи си друг поялник с подходяща човка. С индукционния няма как да стане.
БайТанас - специалист
Our написа:
Имам индукционен поялник, широк отпред, а сега ми се налага да запоявам едни супер фини резисторчета. Как мога да го ползвам? Мислех си да монтирам някак си една игла отпред, но и това не се сещам как точно, освен с тел или нещо такова. Ще съм благодарен за някаква идея :)
Аз имах същия проблем и го реших като намотах на тела на индукционния поялник по тънко телче което стърчеше около 5 мм. напред итака си запоих на флашката прекъснати връзки .
Chefo77 - майстор
При условие, че един поялник с остър връх е на цена 5-6 лева, дали си струва да префасонираш индукционния? И дали не е прекалено мощен за такива фини работи?
БайТанас - специалист
Chefo77 написа:
При условие, че един поялник с остър връх е на цена 5-6 лева, дали си струва да префасонираш индукционния? И дали не е прекалено мощен за такива фини работи?
Префасонирах поялника за една минута свърших си работа ислед това го направих както си беше.
Johny - майстор
Добрия жичкаджия трябва да има всякакви инструменти. Впрочем това важи за всеки занаят. Моят гл. енергетик на времето разказваше как са го наградили за това, че отвертките му били заточени, с правилни ръбове.... Сигурно всички са виждали някой "колега" с една зоблена отвртка и едни тъпи клещи за всички случаи.
Но ако на човек му се налага 1 път в годината подобна манипулация - това с поялника става.
lecki - специалист
БайТанас написа:
Аз имах същия проблем и го реших като намотах на тела на индукционния поялник по тънко телче което стърчеше около 5 мм. напред итака си запоих на флашката прекъснати връзки .
Жичката да е медна, ако не стига мощност сложи по дебела :idea: :wink:
lubomirlz - специалист
Johny написа:
Добрия жичкаджия трябва да има всякакви инструменти. Впрочем това важи за всеки занаят.
Евала Джони, уважавам професионалистите, които се стремят да си набавят колкото се може по-разнообразен инструмент и се грижат за него, въпреки че понякога може да им потрябва едва няколко пъти в годината. =D>
БайТанас - специалист
По някога се налага и малко творчество . Колкото и инструменти да имаш някога ще се окаже че за някоя манипулация точно такъв инструмент нямаш .

Тема "Индукционен поялник за фини елементи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: