Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,

Преди няколко месеца купих въпросната пералня BEKO WMB 71442, монтирах я, пуснах я както беше описано в ръководството да се направи преди употреба, след което не съм живял доста време в жилището и не беше ползвана.
Днес я пускам и прави следните номера - която и програма да избера, работи 2-3 минути и в един момент започва да се мъчи, да не превърта барабана, прави 2-3 опита така и блокира. С много мъка и спиране-пускане успя да източи водата, след което отблокира вратата, извадих прането недопрано и сега умувам каква може да е причината.
За всеки случай претеглих дрехите, дори мокри са под максимално допустимото тегло, така че изключвам като проблем. Пълни вода нормално, програмата стартира, но спира. В ръководството общо-взето нищо не пише подробно, като възможно обяснение пише, че може да спре заради недостиг на вода (което явно не е проблема в случая) или поради ниско напрежение (но за ниското напрежение пише, че ако има пад и после се нормализира, трябва да заработи отново нормално). Утре ще звъня на сервиза, но все пак ако има предположения или някой се е сблъсквал с подобен проблем при такава пералня, ще се радвам да получа информация. :-)
chano3891 - специалист
може да е от куп рабти но наи напред провери дали кондензатора е здрав ако е с асинхронен двигател. или ако е от по модерните с електроника и дисплей дали дава някаква грешка.
velas - специалист
Забравила е как се работи... :) Пращаш при създателя да й припомни... :-D
Аз имам друга пералня. Има 3 болта които държат барабана, с цел при транспортирането и да не се повреди. Като се монтира пералнята трябва да се свалят болтовете.
На тази болтовете по принцип са четири и отдавна са свалени, с дисплей е, но не дава никаква грешка, просто блокира и толкова... вече уговорих посещение от техник по гаранция, да видим какво ще каже и дали от първия път ще отстранят проблема... :-)

П.П.: Твърде е вероятно да иде при създателя си :-D
Chefo77 - майстор
kem4o написа:
Аз имам друга пералня. Има 3 болта които държат барабана, с цел при транспортирането и да не се повреди. Като се монтира пералнята трябва да се свалят болтовете.

А знаеш ли как се държи пералнята, ако тези болтове не са свалени? :wink:
Gnus - специалист
С болтовете пак си бачка, сам че при центрофуга отива да простира :-D

Тема "Странен проблем с нова пералня Beko WMB 71442" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: