Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
atanasoff - помощник
Здравейте,

След ремонта вкъщи, дойде време и за смяна на домофона.

Блока е панелен от 80те години в София.

Закупих същия като стария, който беше на Телеком и това, което ми казаха е, че е с общ плюс. Такъв и взех.

Преди да махна стария от стената му снимах кабелите. Ето го:
Прикачен файл:
star.jpeg

А ето го и новия с всичките кабелчета:
Прикачен файл:
nov_rezultat.jpeg
За съжаление най-вероятно майсторите са го били откачали и после закачали, защото просто като сложих кабелчетата на същото място на новия домофон и няма никакъв резултат освен звук в слушалката.

Със сигурност преди ремонта стария работеше с фукнциите: чуваемост в слушалката, работещ микрофон и работещ бутон за отваряне на входната врата.

Четох доста в интернет главно в този форум, след което доста си и поиграх с разни комбинации и най-големият резултат, който постигнах беше да ме чуват и да ги чувам, но не мога да направя да се отваря вратата...

Този резултат го постигнах така:
Прикачен файл:
nov.jpeg
Моста в интерес на истината си нямам и на идея защо го слагам, но толкова неща изчетох, че просто исках да пробвам всички възможни варианти.

На стария не знам дали са били свързани и 5те кабелчета. Аз като го отворих бяха само 3те, другите 2 си висяха.

Моля ви за съдействие, ако знаете как би трябвало да бъдат наредени жичките...
plamen6703 - майстор
С прозвъняване ще намериш мястото на кабелите!
radius - майстор
В една скорошна тема дадоха мъдрия съвет да видиш свързването на някой съсед.
iliya_i - майстор
Виж в съседите!
извинявай radius
atanasoff - помощник
plamen6703 написа:
С прозвъняване ще намериш мястото на кабелите!
С какво прозвъняване? Отдолу ли? И ако да - как?
radius написа:
В една скорошна тема дадоха мъдрия съвет да видиш свързването на някой съсед.
Това ми беше опция, но съседите са доста киселяци и заради стеклия се ремонт са изнервени и просто отказаха.

Ако не успея сам да се справя, по-скоро бих си платил на някой, отколкото с тях да се разправям.
plamen6703 - майстор
atanasoff написа:
съседите са доста киселяци и заради стеклия се ремонт са изнервени и просто отказаха.

Ако не успея сам да се справя, по-скоро бих си платил на някой, отколкото с тях да се разправям.
При тези обстоятелства със съседите е по-добре да повикаш някой да ти свърже домофона :)
Практиката показва, че при такива етажни собствености каквото и да се случи, кусура остава в последният пипал. Да не стане така като пипаш да остане някой от съседите без домофон и после да чукат на твоята врата да питат "к'во става с домофоните" :-D :partyman:
atanasoff - помощник
Дали имате някой, който можете да ми препоръчате за района на София?

Или просто да хвана първата фирма от гугъл на доверие и да си запиша час. :?
plamen6703 - майстор
Огледай в района около теб дали има фирма за монтаж на домофони, или виж коя фирма е монтирала домофонната уредба на входа ви /някои лепят стикери на бутониерата/ и се обади там. :partyman:
mironcho - специалист
Пробвай да сложиш стария. ако тръгне както се очаква, премести платката в новата кутия и ще имаш работещ добре изглаждащ домофон.
atanasoff - помощник
mironcho написа:
Пробвай да сложиш стария. ако тръгне както се очаква, премести платката в новата кутия и ще имаш работещ добре изглаждащ домофон.
За жалост мислейки, че всичко е 1:1, стария го изхвърлих, но това, което си спомням, е че беше спряло да се отваря вратата и с него.

Днес ще опитам още няколко варианта, които колеги ми подхвърлиха и ако не станат ще си викна техник, за да го направи.

Тема "Връзване на домофон Телеком с общ плюс - Помагайте..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: