Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cenko6 - специалист
Въпроса ми е този апарат дали мога да го използвам вместо UPS и да захранвам с него компютър, телевизор ,помпа за парно и др. Предварително благодаря.

Прикачен файл

Изображение0217.jpg
Изображение0217.jpg (54.31 KиБ) Видяна 5010 пъти

Прикачен файл

Изображение0216.jpg
Изображение0216.jpg (69.13 KиБ) Видяна 5010 пъти

Прикачен файл

Изображение0215.jpg
Изображение0215.jpg (82.45 KиБ) Видяна 5010 пъти
Тани - модератор
Със сериозна преработка може , но от финансова гледна точка не си заслужава . Виж ако искаш да го направиш за идеята - може!
cenko6 - специалист
А кое налага преработката и каква трябва да бъде тя?
mitkosoft - напреднал
преработката се изразява в това че ти трябва електроника която, много бързо да превключи към инвертора когато спре мрежовото захранване, отделно трябва модул който да зарежа акумулатор и когато спре мрежовото захранване веднага да се прехвълри на батерия...аз веднага виждам обаче начин за побългаряване. Инвертора да бъде постоянно включен, тоест консуматора ти винаги да се захранва от батерията , а батерията респективно вечно да е ключена към зареждащия блок но имай предвид че така бетерията ще заминава много бързо
world_explorer - специалист
Не става мощтноста е малка. На табелката пише 100VA- твърде малко за комп. За циркулационна помпа може и да стане.
cenko6 - специалист
Извинявам се че задавам глупави въпроси, но тези 100va. не се ли отнасят за консумация от 12в., а когато черпиш трансформирана ел.енергия 220в. 5 ампера? Дано да сте ме разбрали какво искам да питам.
radius - майстор
Да де, но на 220в това са 0.5А , а не 5 А.
vvventsi - специалист
трябва да знаеш колко ти черпи компютъра ти, моя примерно най много при най натоварено състояние черпи 100W и мониторът ми е 25W което прави 125W но е хубаво поне още 20W резерва да има ,но ако ще включваш лаптоп ще стане!
valat111 - специалист
Аз ползвам това /рядко ми се налага/ http://shop.geovision.bg/products/produ ... _id=40...и компа ми е лаптоп.
Тани - модератор
Лаптопа си има вграден UPS :wink: Реално трансфертера се ползва като зарядно!

Тема "Това става ли да се ползва като UPS ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: