Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ICC - специалист
Питах в една друга тема, но не шплучих отговор и за това пускам въориса си като самостоятелна тема. Нямаме улично осветление и искам да монтирам две лампи в двата края на оградата. Идеята е , преди да слезна от колата дистанционно да мога да ги запаля, а също и дворното осветление, защото вечер просто ме е страх докато прекося на тъмно улицата за да светна някаква лампа. Разбрах, че по принцип това е възможно, но може ли да ми каже някой откъде се купуват тези дистанционни и труден ли е монтажът им? Благодаря ! :)
estrogen - специалист
Ето го модула
http://constructor.bg/shop/product_info ... 73e6184429
готов за монтиране (хората са го направили) лесен е и монтажа , този е от Млад коструктор но можеш да намериш такива готови и във Практикер . Още можеш да монтираш и един стълбищен автомат или реле за време за да се изключва само осветлението , също така във близост до мястото където паркираш да поставиш датчик за движение чрез който пак можеш да включваш лампите .
Последна промяна от estrogen на съб мар 03, 2007 11:03 pm, променено общо 2 пъти.
vankata - напреднал
Има едни ключове с дистанционно-на Технома-Нови Пазар по 20-тина лв(има и западни).Ще ти свършат работа,но още едно дистанционно....Ужас.По-добре си монтирай прожектор с халогенналампа 300 или 500 W с датчик.Има ги в Практикер и на много други места и проблемът е решен,дори и при монтаж на открито.
ICC - специалист
Благодаря много за отговорите! Ще потърся в Практикер. Такава халогенна лампа с датчик за движение имам и я бяхме монтирали, но стана като в дискотека, щом мине кола или човек и тя светва , много беше дразнещо :shock: !
Duke_BG - специалист
купуваш си един едноканален блок за управление на аларма струва 25 лв, и въври в комплект с две дистанционни, има си и релеен изход от някой магазин за един лев си купуваш стабилизиран токоизправител за 12 волта (или зарядно за някой по-стар модел GSM като например Erricson T4 -под T4 разбирай Тухла 4-ка :-D ) и си готов закачаш си другото дистанционно на ключовете и си свиркаш

Тема "Дистанционно запалване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: